ODRŽAN PRVI KONGRES SKOJ-a CRNE GORE

21. Oktobra 2023 u Podgorici pod sloganom ,,Neka bude borba neprestana!” održan je prvi kongres Crnogorskog ogranka Saveza Komunističke Omladine Jugoslavije. Ovim kongresom naša organizacija ozvaničila je i učvrstila svoje djelovanje, postavljajući sebe kao avangarda progresivne omladine Crne Gore i braniteljom slobodarske trinaestojulske tradicije.

 

Na kongresu su diskutovane teme trenutnog stanja u Crnoj Gori, radu organizacije kao i predložene rezolucije. Ustanovljeni su organizacioni organi, budući plan rada kao i niz rezolucija koje se tiču mladih, antifašizma, anti-imperijalističke borbe, rodne ravnopravnosti i mentalnog zdravlja.

 

Na kongresu su izglasani Centralni komitet i Sekretarijat a na mjesto prvog sekretara postavljen je drug Jovan Mandić. Utvrđeni su mjesni komiteti Podgorica, Nikšić, Boka i Sjever kao i ženski komitet.

 

Osim delegata iz svih krajeva Crne Gore, kongresu je prisustvovao generalni sekretar SKOJ-a Miloš Karavezić kao i naši prijatelji iz Građanske mreže Nesvrstani i Jugoslovenske Komunističke Partije Crne Gore. Pozdravima gostujućih organizacija pridružili su se i više komunističkih omladinskih organizacija iz svijeta.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A