ODRŽAN PROTEST RADNIKA IMT-A

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) podržali su još jedan protest radnika IMT-a. Protest je održan u sredu, 20. juna ispred fabrike IMT-a u Beogradu.

Na ovom protestu jedan od govornika bio je i Prvi sekretar SKOJ-a i član sekretarijata NKPJ, drug Aleksandar Đenić. On je pozvao okupljene radnike da formiraju štrajkački odbor, kako bi se borba što uspešnije vodila. Prisutni su prihvatili predlog, a za jednog od članova izabran je drug Đenić.

Na protestu su i jedno definisana dva zahteva koja će radnici preko štrajkačkog odbora izneti nadležnima. Prvo, zahvteva se isplata svih zaostalih plata radnicima, drugo, zahteva se puštanje fabrike u rad.

Sledeći protest zakazan je za dve nedelje, ispred zgrade vlade, odakle će krenuti protestna šetnja. Pozivamo sve drugarice i drugove, radnike, da se priključe ovom protestu i ostanu u obranu IMT-a, i u odbranu svih naših fabrika.

Sekretarijat NKPJ

Sekretarijat SKOJ-a

Beograd, 21.07.2016.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A