ODRŽAN PLENUM CK SKOJ-a

U subotu, 06. 04. 2019. godine, održan je Plenum Centralnog komiteta Saveza komunističke omladine Jugoslavije. Od 9 članova CK, prisustovalo je 8 članova. Nakon diskusija o radu koji su izneli drugovi, Miloš Karavezić i Nikola Grubišić, o radu organizacija u Srbiji i organizovaja studentske omladine, referat je imao drug Milan Alivojvodić – sekretar za međunarodne odnose naše omladinske organizacije. Nakon njih, opširnu analizu rada organizacije izneo je drug Aleksandar Đenić, koji je istekao uspehe i probleme sa kojima se naša organizacija susreće.

 

Nakon duge diskusije, koja je protekla u duhu kritike i samokritike, zaključeno je da je najvažniji skup koji očekuje SKOJ u narednom periodu CENA skup, koji će u organizaciji zajedno sa Svetskom federacijom demokratske omladine (WFDY) se održati u Beogradu krajem jula ove godine, u kom se očekuje između 35 – 40 delegata iz inostranstva, koje su članice WFDY-a. Tokom tok skupa, potrebno je angažovati sve progresivne omladinske organizacije i pojedince da se uključe u ovu aktivnost, kako bi se iskazao značaj antimperijalističkog fronta kako u Srbiji, tako i u sevtu.

 

Napomenuto je da nas u junu mesecu očeku sastanak komunističkih omladina Evrope u Austriji, i uz generalnu skupštinu WFDY-a, koja će se održati u decembru mesecu na Kipru predstavljaju dve najvažnije aktivnosti naše organizacije na omladinskom planu.

 

Istaknuto je da SKOJ podržava partiju u kamanji NI VUČIĆ, NI DOS – VEČ RADNI NAROD, kao i u ANTINATO kampanji i da će maksimalno mobilisati omladinu, kako bi prihvatila liniju naše partije. Takođe je napomenuto, da će se Studentski front pripremati za predstojeće izbore na fakultetima i da očekujemo dobar rezultat naših kandidata. Napomenuto je da će naša omladinska organizacija nastaviti beskompromisnu borbu protiv izvršiteja i da će tu kampanju intezivirati, kao i da će mobilisati naše članstvo povodom manifestacija koje organizuje partija povodom 100 godina od osnivanja KPJ.

 

Zaključeno je da se mora intezivirati ideološki rad sa članstvom, što podrazumeva ujedno i dodatni napor rada redakcije GLSNIK-a SKOJ-a.

 

CK SKOJ-a,
Beograd,

07. 04. 2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A