ODRŽAN 10. ANTIFAŠISTIČKI KAMP

Savez komunističke omladine Jugoslavije organizovao je jubilarni 10. antifašistički kamp od 5. do 7. avgusta na Velikom ratnom ostrvu u Zemunu – Beogradu. Teritorija opštine Zemun nije slučajno izabrana, jer na njegovoj teritoriji su rođeni brojni revolucionari, koji su se tokom NOB-a borili protiv fašizma.

 

Učesnici kampa su kroz predavanja, diskusije i debate saznali više o herojskom jugoslovenskom atifašističkom otporu tokom Drugog svetskog rata, istoriji našeg omladinskog Saveza, ali i o drugim političkim temama tokom debata koje su se ticale istorijskog revizionizma i trenutnog rata u Ukrajini. Tokom samog kampa bilo je organizovano gađanje iz vazdušne puške, plivanje, igre bez granica i druge aktivnosti koje su bile u domenu umetnosti, zabave i razonode.

 

Osnovni cilj održavanja kampa je dizanje antifašističke svesti, posebno među mladim ljudima koji su izloženi sveopštoj političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i obrazovnoj degradaciji. Preko medija, zvaničnih institucija, škola, fakulteta se servira lažna istorija, u kojoj se neretko oslobodioci nazivaju okupatorima i zločincima, dok se sa druge strane naci – fašistički okupator, kao i kolaboracionisti, rehabilituju, kako bi se predstavili kao nevine žrtve.

 

Široke i opsežne diskusuje, koje su se ticale širokog polja antifašističke, antiimperijalističke i klasne borbe su dale novi elan i podstrek u svakodnevnoj borbi naše omladinske organizacije.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugopslavije,

Beograd,

08. 08. 2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A