NOVO SKRNAVLJENJE GROBNICE NARODNIH HEROJA

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuje vandalski čin ultradesničarskih izgrednika koji su uvredljivim grafitom opet oskrnavili Grobnicu narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.

 

U poslednje dve godine Grobnica narodnih heroja nalazi se pod konstantnim napadima klerofašista i neonacista a da nijedan počinilac tih bezumnih, gnusnih i podlih nedela do danas nije pronađen i procesuiran.

 

SKOJ je zbog tih drskih ataka u više navrata u pisanoj formi kontaktirao Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ ali se rukovodstvo te ustanove nijednom nije udostojilo da odgovori na dopise u kojima je traženo da se ugrade kamere koje bi snimale Grobnicu narodnih heroja a u međuvremenu da se postavi stalni čuvar na tom mestu.

 

Shodno tome, SKOJ poslovodstvo JP „Bogradska tvrđava“ smatra najvećim krivcem što se sramni napadi na Grobnicu narodnih heroja nesmetano nastavljaju te zbog nebrige i nečinjenja po ovom pitanju traži momentalnu ostavku direktorke Marije Kuprešanin.

 

U slučaju da ona ne podnese ostavku SKOJ očekuje da je nadležni u Skupštini grada Beograda odmah razreše dužnosti koju nesavesno obavlja. SKOJ zahteva od nadležnih da se Grobnica narodnih heroja stavi pod video nadzor jer je to jedini adekvatan način da se zaštiti od destruktivnih aktivnosti besprizornih ultradesnih vandala. Za svoju inicijativu za smenu direktorke Beogradske tvrđave SKOJ će zatražiti podršku SUBNOR-a Beograda kao i drugih antifašističkih organizacija.

 

Razlog zbog čega profašistička bagra uporno napada Grobnicu narodnih heroja je indolentni odnos nadležnih u prvom redu Ministarstva unutrašnjih poslova koji ne čine ništa kako bi se skrnavljenje tog spomenika zaustavilo.

 

Kao što svaki omladinac u Beogradu dobro zna da iza napada na Grobnicu narodnih heroja stoje ekstremisti iz redova Srbske akcije, Zentrope Srbija i Monarhističkog kluba „Carostavnik“ to isto tako dobro zna MUP ali niti je bilo ko od počinilaca pronađen niti su napadi prestali. To ne samo da baca ljagu na aktivnosti MUP-a već daje i vetar u leđa tvrdnjama da policija ništa ne čini protiv izgrednika koji skrnave Grobnicu narodnih heroja jer je reč o njenim doušnicima i saradnicima. SKOJ zahteva od MUP-a Srbije da dokaže da te tvrdnje nisu tačne te da pronađe i privede pravdi napadače na Grobnicu narodnih heroja.

 

U slučaju da se gnusni ataci na taj spomenik nastave i dalje, SKOJ-u ne preiostaje ništa drugo nego da pozove svoje simpatizere i antifašiste da „narodnim stražama“ zaštite Grobnicu narodnih heroja.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

26.09.2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A