NKPJ, SKOJ I AMBASADA VENECUELE PROSLAVILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

Opštinski komitet NKPJ-SKOJ za Opovo, na čelu sa sekretarom Peđom Ivanovim, proslavio je juče 2. oktobar, dan kada je ovo mesto oslobođeno od strane partizana potpomognutih jedinicama Crvene armije. Ove godine, proslavu Dana oslobođenja uveličala je delegacija Ambasade Bolivarske republike Venecuele u Srbiji, na čelu sa konzulom drugom Darvinom Antoniom Kastiljom Ćakonom.

 

Predstavnici Partije, SKOJ-a i Ambasade položili su vence na Spomenik palim borcima za Oslobođenje Opova, nakon čega je usledio radni sastanak i ručak sa organima lokalne samouprave. Vrhunac posete bila je tribina „Venecuela – juče, danas, sutra“ kao i projekcija filma „Bolivar“ koji govori o širenju levičarskog, bolivarskog pokreta u Latinskoj Americi. Tom prilikom konzul se obratio prisutnima i istakao odličnu saradnju koju naša Partija i Bolivarska Republika Vencuela održavaju već godinama, a koja je krunisana ovogodišnjom posetom prvog sekretara SKOJ-a, druga Aleksandra Đenića, Karakasu u aprilu ove godine. Ova, 2022. godina, značajna je i zbog činjenice da ona predstavlja 140. godišnjicu od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Venecuele.

 

NKPJ i SKOJ se zahvaljuju našim venecuelanskim prijateljima na uveličavanju ovog značajnog dana za celokupan radni narod Opova. Ovim smo još jednom pokazali da su naša Partija, SKOJ i venecuelanski drugovi jedinstveni u borbi protiv svih oblika fašizma, imperijalizma i njihovih slugu, jedinstveni u borbi za izgradnju novog, socijalističkog društva.

 

SLAVA OSLOBODIOCIMA OPOVA!

VIVA VENEZUELA, VIVA SERBIA!

Sekretarijat NKPJ,

Opovo,

03.10.2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A