NKPJ PRISUTOVALA NA SKUPU PODRŠKE NARODU PALESTINE

 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) prisustovali su na skupu podrške narodu Palestine koji je održan u Beogradu na Trgu Republike. Naši aktivisti su zajedno sa ambasadorom Države Palestine u Srbiji Mohamedom Al Namourom razvili transparent “Kosovo je Srbija – Palestina država!”, dok se na samom skupu skandiralo “Free Palestine” (Sloboda za Palestinu) i “From the river to the sea, Palestine will be free” (Od reke do mora, Palestina će biti slobodna)  i “Occupation must go” (Okupacija mora nestati).

 

Građani Beograda su pokazali slobodarski duh i u velikom broju su podržali narod Palestine. Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) pozdravlja oslobodilačku borbu palestinskog naroda i od izraelske cionističke vlade zahteva da njene trupe odmah napuste teritoriju Palestine kao i da prizna nezavisnost te zemlje.

 

NKPJ ističe da niko nema pravo da stavi znak jednakosti između palestinske borbe za slobodu i brutalnog okupatora oličenog u izraelskoj vojsci. Jedini i isključivi objektivni krivac za sve zločine počinjene u aktuelnom sukobu je vlada Izraela, koja niti ima pravo niti realno može da nađe bilo kakvo opravdanje za okupaciju Palestine i šikaniranje njenog ponosnog i slobodoljubivog naroda.

 

Ustanak palestinskog naroda je pravedan i legitiman, u njemu učestvuju sve političke frakcije ujedinjene u borbi za slobodu, i niko pod bilo kojim izgovorom ne može da ospori pravo narodu Palestine pravo koje imaju i svi drugi narodi, a to je da ima svoju državu.

 

NKPJ izražava punu solidarnost sa palestinskim borcima za slobodu, u prvom redu sa Palestinskom komunističkom partijom i Palestinskom narodnom partijom, i u potpunosti podržava stavove protiv okupacije, diskriminacije, terora i rata koje izražava Komunistička partija Izraela.

 

NKPJ ističe da istinskog mira ne može biti dok Tel Aviv ne prizna volju Ujedinjenih nacija i ne povuče svoje okupatorske trupe sa područja Gaze i Zapadne obale i bezuslovno prizna nezavisnost palestinske države. NKPJ će u narednom periodu u koordinaciji sa palestinskom dijasporom u Srbiji organizovati niz manifestacija, a o tome će javnost biti blagovremeno obaveštena!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

22.11.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM – MI SMO POBEDILI, POBEDIĆEMO OPET! SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA! PRVOMAJSKI PROGLAS NKPJ I SKOJ-a KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A