NKPJ I SKOJ SA PREDSEDNIKOM KUBE

Predstavnici NKPJ i SKOJ-a imali su priliku da se upoznaju i porazgovaraju sa Predsednikom Republike Kube i Generalnim sekretarom Komunističke partije Kube, drugom Migelom Dijaz-Kanelom. Prijem je održan danas u ambasadi Republike Kube u Srbiji, a upriličen je kao deo zvanične posete kubanskog predsednika našoj zemlji.

 

Našu delegaciju činili su Generalni sekretar NKPJ, drug Aleksandar Banjanac, Izvršni sekretar NKPJ, drug Aleksandar Đenić i Prvi sekretar SKOJ-a, drug Miloš Karavezić.

 

Predsednik Dijaz-Kanel se u svom obraćanju zahvalio okupljenim prijateljima Kube za dugogodišnju podršku kubanskoj Revoluciji. On se posebno osvrnuo na značaj internacionalne proleterske borbe protiv američke blokade, koja već 6 decenija otežava život na Kubi. Uprkos svim pritiscima, Kubanci brane svoju revoluciju i uspešno prevazilaze sve teškoće. Kuba je jedina zemlja tzv. “trećeg sveta” koja je uspešno razvila vakcine protiv koronavirusa, i na taj način spasila hiljade života ne samo svojih sunarodnika, već i ljudi širom planete.

 

Drug Dijaz-Kanel takođe je napomenuo da za Kubu, kubanski narod i Partiju, Kosovo i Metohija predstavlja neotuđivi deo Srbije. Kubanski predsednik je na ovaj način u praksi potvrdio višedecenijsko prijateljstvo naše dve zemlje, što predstavlja suštu suprotnost u odnosu na tzv. „evropske prijatelje“ čiji je glavni cilj okupacija i cepanje Republike Srbije. Upravo narode Srbije i Kube, iako geografski udaljene, povezuje jaka slobodarska tradicija i zajednička borba protiv zapadnog imperijalizma.

 

Drugu Migelu Dijaz-Kanelu želimo ugodan i produktivan boravak u Srbiji, uz uverenje da će njegova poseta doprineti daljem jačanju odnosa između naše dve zemlje.

 

NO MAS BLOQUEO!
CUBA SI, YANQUIS NO!

 

Sekretarijat NKPJ,
Sekretarijat SKOJ-a
21.06.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A