NKPJ I SKOJ PROSLAVILI 7. JUL

Pripadnici Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) prisustvovali su 7. jula 2013. godine u Beloj Crkvi centralnoj proslavi Dana Ustanka u Srbiji.

Tog dana, 1941. godine narodni heroj Žikica Jovanović Španac pucnjima na sluge okupatora označio je početak ustanka protiv naci-fašističkog agresora i socijalističke revolucije naroda Srbije i Jugoslavije. Tradicionalno kao i svake godine, aktivisti NKPJ i SKOJ su 7.jul obeležili polaganjem venaca i cveća na spomenik Žikici Jovanoviću Špancu. Pripadnici SKOJ-a su tom prilikom prisutnima podelili više stotina letaka NKPJ protiv “mera štednje” buržoaske pro-imperijalističke vlade Srbije i napada na Zakon o radu kako bi se stranoj i domaćoj buržoaziji olakšalo otpuštanje radnika. Prisutnima je deljen i poslednji broj “Glasnika SKOJ-a”, posvećen Danu osnivanja NKPJ. Komunisti su kao i uvek na manifestaciji ponosno istakli zastave NKPJ, SKOJ, SFRJ i Socijalističke Republike Srbije.

Takođe, pripadnici NKPJ i SKOJ su 4.jula 2013. godine učestvovali u centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Borca u Bojčinskoj šumi kod Surčina. Na taj način su sa ostalim prisutnim poštovaocima antifašističke narodnooslobodilačke borbe jugoslovenskih naroda, dostojanstveno proslavili dan kada je Politbiro Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije (KPJ) 1941. godine doneo odluku o početku ustanka naroda Jugoslavije.

NKPJ i SKOJ koriste i ovu priliku da zatraže da 4. i 7. jul ponovo postanu državni praznici, odnosno da se sramne odluke pro-imperijalističkih buržoaskih vlasti o njihovom brisanju iz spiska praznika odmah ponište.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A