NKPJ i SKOJ PREDALI POTPISE ZA ANTI-NATO PETICIJU VLADI SRBIJE

10. juna 2019., na dan kada je pre tačno 20 godina završena zločinačka NATO agresija na SR Jugoslaviju, delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predala je na pisarnici Vlade Srbije veliki broj potisa građana koji su podržali naš predlog da se stavi van zakona svaki vid saradnje i promocije NATO u Srbiji, kao i naravno, da se spreči pristupanje Srbije ovom agresivnom imperijalističkom vojnom savezu.


Time je okončana kampanja vođena godinu dana, i krunisana velikim brojem potpisa kao i jakom podrškom našoj inicijativi. Sada je na organima vlasti Republike Srbije da se izjasne povodom ove inicijative, a mi zahtevamo da ona bude u celosti prihvaćena.

 

Podsećamo da se u tekstu peticije navodi da ne samo da ona poziva na odlučnost da Srbija nikada ne pristupi zločinačkoj terorističkoj organizaciji NATO već ni da Vojska Srbije na bilo koji način ne sarađuje sa tim imperijalističkim vojnim savezom (kroz zajedničke vojne vežbe, omogućavanje prelaska teritorije Srbije ili korišćenje iste za NATO intervencije, zabranu učešća Vojske Srbije u operacijama koje predvode NATO, Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, održavanje bilo kakvih pro-NATO seminara i konferencija, itd). Takođe, peticijom se odbacuju sve lobističke aktivnosti političkih partija, nevladinih organizacija i pojedinaca koji agituju za učlanjenje Srbije u NATO.

 

Dalje u peticiji stoji da su razlozi protiv bilo kakve saradnje Srbije sa NATO brojni:

 

NATO zarad ekspanzionističkih i pljačkaških interesa zapadnog imperijalizma pod okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju a na njenoj teritoriji je izgradio najveću vojnu bazu na Balkanu, Bondstil.

 

NATO je mučki i kukavički koristeći brojčanu i tehničku premoć izvršio agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine kako bi je razbio i oteo Kosovo i Metohiju.

 

NATO je zarad ekspanzionističkih i pljačkaških interesa zapadnog imperijalizma razbio našu domovinu Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju.

 

NATO sprovodi teror nad slobodoljubivim zemljama, narodima i pokretima širom sveta zarad prljavih i gramzivih interesa multinacionalnog kapitala.

 

Naša borba protiv NATO nastaviće da se odvija na više nivoa, jednako dinamično i odlučno kao i do sada, kroz nove inicijative i aktivnosti, što je naš dug prema svim nevinim žrtvama NATO, ali i jasna posvećenost borbi protiv imperijalizma, za svet mira, solidarnosti i saradnje naroda, za svet bez NATO.

 

Zahtevamo usvajanje peticije!

 

Borba se nastavlja!

 

Ne zaboravljamo, ne opraštamo, ne u NATO!

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

10.06.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A