NKPJ I SKOJ PONOSNO OBELEŽILI 1. MAJ

NKPJ I SKOJ PONOSNO OBELEŽILI 1. MAJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) tradicionalno su u Beogradu obeležili 1. maj – Praznik rada i međunarodne proleterske solidarnosti.

Aktivisti NKPJ i SKOJ-a okupili su se naTrgu Dimitrija Tucovića gde su uz govor generalnog sekretara Partije Aleksandra Banjanca održane prvomajske demonstracije. Protestom skupu prisustvovao je i predstavnik sestrinske Socijalističke radničke partije Hrvatske (koji je prethodno bio gost na upravo završenom Četvrtom kongresu SKOJ-a).

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je da se Partija i SKOJ, kao i svakog 1. maja, okupljaju kako bi praznik obeležili borbeno, jer su svesni da u Srbiji nema šta da se slavi godinama unazad. – Radnička klasa ima puno razloga da bude nezadovoljna. Plate su nam najniže u Evropi, životni standard takođe najniži i u Srbiji narod nema šta da slavi – rekao je Banjanac. On je dodao da je Međunarodni praznik rada dobar povod da radnička klasa poruči da je nezadovoljna i da pokuša da se organizuje i izbori protiv nametnutih antinarodnih mera, ne samo u Srbiji već i u ostalim republikama naše socijalističke domovine Jugoslavije koju je razbio zapadni imperijalizam. – Položaj radničke klase je iz godine u godinu sve gori. Nastavljaju se retrogradni procesi privatizacije, odnosno ponovne pljačke radničke klase . Poslednji u nizu su stečaj fabrike Goša, IMT-e je prodat iz stečaja a profitabilni Aerodrom “Nikola Tesla” je dat francuskom koncesionaru za budzašto – istakao je Banjanac.

Nakon okončanja prvomajskih demonstracija na Slaviji, aktivisti NKPJ i SKOJ su se zaputili ka Trgu Marksa i Engelsa gde su prisustvovali prvomajskom skupu i kasnije protestnoj šetnji Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”. Iako se ideološki u potpunosti razlikuju od takozvanih žutih reprezentativnih sindikata u Srbiji a učešće Zorana Đorđevića, ministra za rad na prvomajskom skupu karakterišu kao buržoasko licemerje, Partija i SKOJ kao avangarda radničke klase imaju moralnu obavezu da učestvuju u njenim masovnim okupljanjima i agituju za rušenje kapitalističkog varvarstva i obnovu socijalizma, što su učinili i ovog puta. Na protestu su članovi Partije i skojevci izvikivali parole “Neću vlast buržuja, nego radnog naroda”, “Bando buržujska” i pevali “Internacionalu”, “Budi se istok i zapad”, “Bandiera Rossa” i “Oriće se pesma skojevska”. Prisutni komunisti su nosili zastave NKPJ, SKOJ-a, SFRJ i transparent na kojem je pisalo “Marksizam – lenjinizam, rušimo kapitalizam”.

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

01. maj 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A