NKPJ I SKOJ OSUĐUJU NASILJE KOSOVSKE POLICIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuju nasilni upad  policijskih snaga  albanskih separatističkih vlasti u Prištini u zgrade opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, kako bi se omogućio ulaz u njih gradonačelnicima koji su mandat dobili na neligitimnim izborima koje je bojkotovalo većinsko srpsko stanovništvo u te tri opštine.

 

Takođe, NKPJ i SKOJ osuđuju brutalno prebijanje građana, koji su pokušali sa spreče nasilni upad u zgrade te tri opštine, od strane kosovske policije, koja je na prisutne bacila i suzavac. Smatramo da su navodne osude brutalne policijske intervencije od strane predstavnika zemalja Kvinte potpuno lažne i besramne.

 

Naivno je verovati da bi se kvislinške vlasti u Prištini usudile na nasilnu intervenciju na severu Kosova i Methohije bez prethodno dobijene dozvole od strane svojih imperijalističkih gospodara iz Vašingtona, Londona i Brisela. Najnoviji događaju u južnoj srpskoj pokrajini po ko zna koji put pokazuju da je reč o teritoriji pod okupacijom zapadnog imperijalizma, otetoj od matice Srbije.

 

Od 09. juna 1999. godine, južna srpska pokrajina, Kosovo i Metohija, nalazi se pod okupacijom udarne vojne pesnice zapadnog imperijalizma, NATO-a, a Srbi koji žive na tom prostoru od tada su postali građani drugog reda.

 

Tog dana je potpisan takozvani “Kumanovski sporazum“ kojim je započeta NATO okupacija Kosova i Metohije nakon agresije zapadnih imperijalističkih zemalja na Saveznu Republiku Jugoslaviju (24. mart – 10. jun). Potpisivanjem tog sporazuma Vojska Jugoslavije je bila prinuđena da napusti Kosovo, a vlast na toj teritoriji je preuzela teroristička proimperijalistička “Oslobodilačka vojska Kosova”, dok je u isto vreme NATO na njoj formirao najveću vojnu bazu na Balkanu, “Bondstil”.

 

Vašington, London, i Brisel vrše stalne pritiske na Beograd da zvanično prizna nezavisnost lažne “države Kosovo”, čemu se komunističke i radničke partije sveta zdušno protive i traže da taj retrogradni čin, uperen protiv mira, stabilnosti i prosperiteta, koji se sprovodi zarad ekspanzionističkih ciljeva krupnog kapitala odmah treba okončati.

 

NKPJ i SKOJ ističu da je Kosovo i Metohija neotuđivi i integralni deo Srbije, a da su tamošnji Srbi građani drugog reda diskriminisani od strane albanskih separatističkih vlasti u Prištini. NKPJ i SKOJ zahtevaju da okupatorske trupe NATO-a odmah napuste južnu srpsku pokrajinu, a ona da se vrati u sastav svoje matice Srbije.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

28.05.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A