NKPJ I SKOJ OSTVARILI ODLIČAN REZULTAT NA IZBORIMA 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ostvarili su veliki uspeh na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srbije, održanim 17.decembra 2023. godine.

 

Uprkos diskriminatorskim zakonskim rešenjima, čiji je cilj da se autentičnim predstavnicima radnog naroda onemogući učešće na izborima, isticanjem svojih sedam kandidata na listi Ruske stranke, NKPJ i SKOJ pronašli su učinkovit način da na njima nastupe. Tako je, prvi put posle 19 godina, radnička klasa Srbije dobila priliku da na izborima svoj glas da komunistima.

 

S obzirom na to da je lista Ruske stranke na parlamentarnim izborima osvojila više od 11.000 glasova, u Narodnoj skupštini Republike Srbije imaće jednog poslanika upravo zahvaljujući doprinosu komunističkih glasača. Naime, liste ruske nacionalne manjine u Srbiji, u svojim dosadašnjim nastupima na izborima, nisu uspele da dostignu potreban broj glasova za ulazak u parlament ali Ruska stranka je zahvaljujući komunistima koji su za nju glasali ostvarila rezultat dovoljan za osvajanje poslaničkog mesta.

 

Ostvarivanje najboljeg izbornog rezultata NKPJ i SKOJ-a, još od devedesetih godina kada su osvojena odbornička mesta u Požarevcu i Novoj Crnji a lista na republičkim izborima u Zrenjaninu umalo prešla cenzus za ulazak u Skupštinu, nisu mogli da ometu ni jalovi pokušaji raznih kvazilevičarskih grupa, neprijateljski orijentisanih prema Partiji i našem omladinskom Savezu, da pozivom na “bojkot” izbora umire svoje sektaške frustracije i objektivnu nemoć da na njima učestvuju.

 

Treba naglasiti da je Ruska stranka na čijoj listi su bili komunisti pored jednog mandata u republičkom parlamentu izborila i jednog poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine i mesto odbornika u Skupštini grada Kragujevca.

Sekretarijat NKPJ je doneo odluku da kadrovi Partije i SKOJ-a na izborima učestvuju kao kandidati na listi Ruske stranke zbog toga što sa tom političkom organizacijom deli stavove po brojnim pitanjima.

 

I Ruska stranka i NKPJ i SKOJ su protiv pristupanja Srbije imperijalističkim savezima poput NATO i Evropske unije a sa druge strane se zalažu za jačanje sveobuhvatne saradnje sa bratskom Rusijom i zemljama BRIKS-a.

 

I NKPJ i SKOJ i Ruska stranka smatraju Kosovo i Metohiju integralnim i neotuđivim delom Srbije i kategorično se protive uvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, obe organizacije baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata.

 

Na parlamentarnim izborima 17.decembra vlast je ponovo osvojila proimperijalistička buržoaska Srpska napredna stranka koja će nastaviti sa sprovođenjem svoje antinarodne i antiradničke politike u službi interesa krupnog kapitala koja podrazumeva ulazak Srbije u tamnicu naroda Evropsku uniju i saradnju sa udarnom pesnicom zapadnog imperijalizma NATO koji od 1999. godine pod okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju.

 

Proimperijalistička buržoaska građanska opozicija koja se okuplja oko liste “Srbija protiv nasilja” nezadovoljna što nije uspela da pobedi na gradskim izborima u Beogradu, kao što je očekivala, ovih dana ne preza, a što joj je svojstveno, ni od organizovanja nasilnih i rušilačkih demonstracija kako bi zauzela mesto aktuelne vlasti, odnosno ona ponovo postala ta (kao u periodu kada se zvala DOS) koja će opsluživati interese zapadnog imperijalizma i krupnog kapitala.

 

NKPJ i SKOJ najoštrije osuđuju nasilne proteste proimperijalističke buržoaske građanske opozicije u Beogradu kao i njena sramna zalaganja da se uvedu sankcije bratskoj Ruskoj Federaciji i naruše srdačni politički i ekonomski odnosi Srbije sa Narodnom Republikom Kinom,što je protivno vitalnim interesima naše zemlje i naroda.

 

NKPJ i SKOJ zahvaljuju radnicima, seoskim proleterima, studentima, penzionerima, omladini, nezaposlenima, Jugoslovenima i poštenoj inteligenciji koji su glasali za listu Ruske stranke i kandidate Partije i našeg omladinskog Saveza koji su nastupili na njoj.

 

NKPJ i SKOJ, nakon izbornog uspeha, sa još većim elanom nastavljaju sa agitacijom i mobilizacijom za ujedinjenje svih istinskih levičarskih i patriotskih organizacija u Srbiji u borbi protiv eksploatacije i zapadnog imperijalizma!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

25.12.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A