NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 22. GODIŠNJICU NATO AGRESIJE

Delegacija NKPJ i SKOJ-a je, zajedno sa delegacijama Slobodnih socijalista Srbije i Socijalističkog pokreta Srbije, položila je venac na spomenik „Večna vatra“ na Novom Beogradu u znak sećanja na žrtve zločinačke NATO agresije na našu zemlju.

 

To okupljanje je bilo još jedna prilika da članovi NKPJ i SKOJ-a osude zločine koje je prilikom agresije na SR Jugoslaviju počinio NATO, udarna pesnica zapadnog imperijalizma. Podsećanja radi, tokom agresije je ubijeno više od 3.000 civila, od čega 100 mališana, a naneta materijalna šteta se procenjuje na 100 milijardi dolara.

 

NKPJ i SKOJ ističu da je NATO svoju varvarsku agresiju sproveo zarad uništenja Savezne Republike Jugoslavije, okupacije južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, u cilju ekspanzionističkih interesa zapadnog imperijalizma a Srbiju pretvorio u vazalnu zemlju zbog lihvarskih interesa zapadnog krupnog kapitala. Samo godinu dana nakon NATO agresije u Srbiji je došlo do petooktobarskog kontrarevolucionarnog puča, nestanka SR Jugoslavije, potom i zajedničke države Srbije i Crne Gore, koja je zapadnim imperijalistima smetala, isto kao i SRJ, kao mogući nukleus za obnovu Jugoslavije od Triglava do Đevđelije što bi im predstavljalo veliku prepreku za ostvarenje njihovih gramzivih ciljeva na Balkanu. Drugim rečima krvava agresija na SR Jugoslaviju je bila nastavak zločinačke kampanje rušenja SFR Jugoslavije i socijalizma na ovim prostorima, koja se odvijala razbijanjem spolja i raspirivanjem bratoubilačkog građanskog rata a istovremeno je bila i u uvod u profilisanje Srbije u koloniju zapadnih imperijalističkih zemalja. Da je to zaista i tako dokaz predstavljaju činjenice da su sva najvažnija preduzeća i fabrike u rukama stranog kapitala a na vlasti su u kontinuitetu proimperijlistički buržoaski režimi u potpunosti na usluzi i pod kontrolom kapitalističkih centara moći.

 

NKPJ i SKOJ zahtevaju momentalno povlačenje NATO trupa sa Kosova i Metohije. Okupacija naše južne pokrajine mora odmah biti prekinuta, a samo Kosovo i Metohija se mora vratiti pod kontrolu Republike Srbije, čiji je sastavni i neodvojivi deo.

 

NKPJ i SKOJ poručuju NATO zločinicima da radni narod Srbije nikada neće zaboraviti zločine koje je pretrpeo tokom agresije, kao i da će radnička klasa Srbije uvek pružati otpor imperijalizmu Zapada. Poručujemo, takođe, da narod Srbije nikada neće dozvoliti ulazak naše zemlje u ovaj zločinački savez međunarodnog imperijalizma.

 

NATO napolje iz Srbije!

Ne zaboravljamo, ne opraštamo, ne u NATO!

 

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

24. 03. 2021.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A