NEONACISTI PLANIRAJU MUZIČKI FESTIVAL U BEOGRADU

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) obaveštava javnost da neonacistička skinhed mreža “Krv i čast”, koja u Srbiji deluje pod paravanom Klub 28 ( drugo i osmo slovo abecede koja formiraju skraćeni naziv grupe na engleskom jeziku), planira održavanje festivala neonacističkih bendova od 17. do 19. novembra u Beogradu.

 

Neonacisti svoj “festival” nameravaju da održe u tajnosti, a planirano je da se na njemu okupi više stotina naci-skinheda i drugih belih rasista iz čitave Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Na tom fašističkom koncertu treba da nastupe bendovi Iz Revolta (Beograd), Proviđenje (Jagodina), Kristalna Noć (Kragujevac) kao i grupe iz inostranstva Hobbit (Italija), Mistreat (Finska), Obled (Poljska), Skurnshot (Grčka), Saubande (Češka) i Whitelaw (Britanija).

 

Bend Iz Revolta u pesmi “Naša scena” skandira “Srbija Srbima”, dok u numeri “Jedan narod” muzika je pozajmljena od poljskog neonacističkog benda Konkwista 88 ( dve osmice u imenu predstavljaju nacistički pozdrav “Hajl Hitler”). Proviđenje i Kristalna noć su nekada bili “zvanični bendovi” Srpske divizije “Krv i čast” – Borba 18 (brojke označavaju početna slova imena Adolfa Hitlera), neonacističke skinhed mreže koja deluje u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

Planirano je da se koncert održi u klubu “Garaža”, Bulevar vojvode Mišića 49 preko puta Sajma, kod stare okretnice tramvaja. U slučaju da ta lokacija bude “provaljena” neonacisti imaju dve rezervne opcije za održavanje koncerta u samom centru Beograda. Adrese tih lokacija SKOJ će javnosti obelodaniti blagovremeno.

 

Podsećamo da je organizator ovog skandaloznog “festivala” u slobodarskom i antifašističkom Beogradu ista ona neonacistička grupacija, Klub 28, koja je u oktobru 2020. godine u zgradi BIGZ-a planirala održavanje koncerta u znak sećanja na Jana Stjuarta Donaldsona, vođu međunarodne neonacističke skinhed mreže “Krv i čast”, poginulog u saobraćajnoj nesreći 1993. Taj koncert je sprečen pravovremenim reagovanjem antifašističke javnosti, na inicijativu SKOJ-a.

 

SKOJ poziva nadležne da odmah zabrane održavanje neonacističkog koncerta u Beogradu, a fašistima iz Evrope i SAD uskrate ulazak u zemlju u kojoj propagiranje hitlerizma, antisemitizma i rasizma zakonski nije dozvoljeno.

 

Ukoliko nadležni ne zabrane orgijanje neonacista u Beogradu, SKOJ će pozvati anfifašiste da se okupe ispred kluba u kome koncert treba da se održi, ali i na još dve “rezervne” lokacije predviđene za održavanje tog skandaloznog skupa.

 

Fašizam neće proći!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

13.11.2022.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A