NEDELJNI PREGLED VESTI IZ ZEMLJE I SVETA SA KLASNIH POZICIJA 12.02.2023.

ANTIKINESKA EPIZODA SIMPSONOVIH UKINUTA U HONGKONGU

 

Kompanija Dizni je uklonila epizodu animirane serije „Simpsonovi“, u kojoj se pominju izmišljeni kineski “radne logori” za pripadnike ujgurske nacionalne manjine u toj zemlji, sa svog servisa za striming u Hongkongu.

 

Reč je o epozodi pod nazivom “One Angry Lisa”, premijerno emitovanoj u oktobru 2021. godine. U njoj su na liku Mardž Simpson prikazane slike Velikog kineskog zida tokom časa vežbanja ma kome instruktor komentariše: „Pogledajte čuda Kine: rudnike bitkoina i kampove za prinudni rad u kojima deca prave pametne telefone“.

 

Redakcija “Glasnika SKOJ-a” pozdravlja skidanje sa striminga epizode serije “Simpsonovi”, u kojoj se na bezočan, prizeman i lažljiv način širi imperijalistička propaganda protiv Narodne Republike Kine i najoštrije protestuje zbog toga što kompanija Dizni i produkcija te popularne serije učestvuju u sramnoj kampanji, koju predvode vlasti Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, sa ciljem pokušaja diskreditacije narodne demokratije i ispravnog političkog kursa Komunističke partije Kine, kao avangarde radničke klase svoje zemlje.

 

Ne postoje nikakvi “radni logori” niti “logori za prevaspitavanje” u Kini za pripadnike ujgurske nacionalne manjine. Reč je o notornoj neistini koja ima za cilj da na taj način pokuša da sakrije i u drugi plan baci zločinačke terorističke akcije ujgurskog separatističkog proimperijalističkog pokreta. Ujgurski teroristi, poznati između ostalog i po bezočnim napadima noževima uglavnom na civilno stanovništvo, su izdajnici ujgurskog naroda i Narodne Republike Kine koji propagiraju otcepljenje Sinđijanga od svoje matice, kako bi na taj način, pod kontrolom i pokroviteljstvom zapadnog u prvom redu američkog imperijalizma, izvršili kontrarevoluciju i restauraciju eksploatatorskog kapitalističkog društvenog sistema u toj provinciji. Njihovim reakcionarnim tendencijama protive se svi iskreni kineski patrioti, među njima i brojni Ujguri koji dosledno slede kurs Komunističke partije Kine kao garanta sveopšteg progresa i bolje budućnosti.

 

Istina je da u Sinđijangu postoje brojne kampanje za povećanje zaposlenosti lokalnog stanovništva ali nema ni reči o nekakvom izmišljenom prevaspitavanju Ujgura niti dečjeg rada pripadnika te nacionalne manjine. Jalovi pokušaj zapadnih imperijalista i multinaciolanih kompanija poput Diznija, da zarad svojih ekspanzionističkih ciljeva, šire izmišljenu i podlu kampanju protiv Kine neće proći, odnosno sve takve pokušaje sprečiće radnička klasa te zemlje, predvođena slavnom Komunističkom partijom Kine!

 

TRAGIKOMIČNI TADIĆU DALJE RUKE OD DNR KOREJE

 

Predsednik buržoaske proimperijalističke vanparlamentarne Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, bivši predsednik Srbije,na svom Tviteru objavio je komentar o sednici Narodne skupštine posvećenoj Kosovu u kome je istakao “da je tragikomično severnokorejsko aplaudiranje Vučiću na mig njegovog šefa kabineta, kao i trenutno prestajanje na isti njegov mig”.

 

Redakcija “Glasnika SKOJ-a” ističe da je ovaj drski komentar Tadića sramno vređanje slobodoljubivog korejskog naroda i socijalističke Demokratske Narodne Republike Koreje, zemlje koja je uvek bila prijateljski nastrojena prema Srbiji i našem narodu i nije priznala lažnu nezavisnost “države Kosovo”. Zemlje koja se dosledno suprotstavlja zapadnom imperijalizmu čiji je Boris Tadić ponizni sluga i poslušnik.

 

Jedini razlog zbog koga je Tadić izrekao ovako glupavu , klevetničku i netačnu misao je pokušaj da se dodvori svojim zapadnim imperijalističkim gospodarima koje verno služi, kako dok je bio na vlasti tako i kada je sada u opoziciji. Upravo ovakvi i slični potezi su doveli do toga da Boris Tadić i njegova stranka postanu potpuno beznačajni na političkoj sceni Srbije.

 

Redakcija “Glasnika SKOJ-a” Tadiću poručuje da građani DNR Koreje svom lideru drugu Kim Džong Unu skandiraju i aplaudiraju iskreno u znak poštovanja i podrške zbog politike socijalističke izgradnje i antiimperijalizma, odnosno neumornog zalaganja za interese korejskog naroda i države. Za razliku od pristalica Borisa Tadića dok je bio na vlasti i sada vladajuće naprednjačke većine koji upućuju ovacije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, građani DNR Koreje i članovi Radničke partije u toj zemlji nisu botovi i podršku svom rukovodstvu daju iskreno a ne da bi se time okoristili ili poltronstvom obezbedili napredak u karijeri kao što je to slučaj sa poslanicima nekadašnje proimperijalističke vlasti a sada opozicije, čiji je Tadić bio deo, i sadašnjim većinskim sazivom Skupštine koji svom vođstvu aplaudiraju ne zbog podrške već zarad obezbeđivanja ličnih interesa. Po tom pitanju, nema nikakve razlike između onih koji su aplaudiraali tokom sednice Skupštine Srbije Aleksandru Vučiću i onih koji su isto to činili ranije dok je Boris Tadić bio na poziciji predsednika.

 

Kada je pak reč o Kosovu i Metohiji, redakcija “Glasnika SKOJ-a” ističe da je ta južna srpska pokrajina integralni deo Srbije i da je jedino ispravno rešenje za njen status vraćanje u sastav matice. Preduslov za to je da okupatorske trupe NATO, udarne pesnice zapadnog imperijalizma, odmah napuste teritoriju Kosova a proimperijalističke terorističke albanske vlasti u Prištini odmah moraju da prekinu sa pogromom nad srpskim stanovništvom na tom području koji se kontinuirano sprovodi od 1999. godine kada je južna srpska pokrajina dospela pod okupaciju NATO do koje je došlo nakon zločinačke agresije zapadnog imperijalizma na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

 

GRČKI KOMUNISTI PROTIV NATO U SVOJOJ ZEMLJI I NA BALKANU

 

Nedavno je na trgu Aleksandra u luci Pirej, naspram američkog nosač aviona “Džordž Buš”, održan protest koji je organizovala Komunistička partija Grčke, u znak protesta zbog aktivnosti udarne pesnice zapadnog imperijalizma, NATO protiv interesa naroda sveta pa tako i onog u Ukrajini.

 

“Ni zemlju, ni vodu za ubice nacija”, uzvikivali su demonstranti, dodajući da neće tolerisati da Grčka postane baza SAD i NATO. KP Grčke se protivi učešću Grčke “u krvoproliću drugih naroda, kao i pretvaranju zemlje u metu odmazde”.

 

“Zatvorite sve vojne baze NATO i SAD u našoj zemlji koje se koriste kao odskočna daska za rat”, navodi se u apelu pirejskog ogranka Komunističke partije Grčke.

 

Američki nosač aviona USS “Džordž Buš” u Sredozemnom moru se nalazi od septembra prošle godine.

 

Redakcija “Glasnika SKOJ-a” u potpunosti podržava akciju Komunističke partije Grčke (KKE) i ističe da je preduslov za prosperitet i miran život na našim prostorima proterivanje sa Balkana imperijalističkih sila kao što su Sjedinjene Američke Države, NATO i Evropska unija koje zarad svojih ekspanzionističkih ciljeva pod okupacijom drže južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju još od 1999. godine i potpisivanja “Kumanovskog sporazuma”.

 

Čitaj Glasnik, ruši kapitalizam, stupi u redove SKOJ-a!

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A