NAPAD NA AKTIVISTE RUSKE STRANKE, NKPJ I SKOJ-a

 

Aktivisti Ruske Stranke, NKPJ i SKOJ-a, napadnuti su od strane tri nepoznata huligana dok su pakovali štandove u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu nakon delenja letaka i propagandnog materijala – agitujući za listu “Ruska stranka – Slobodan Nikolić” –  na kojoj se 7 kandidata NKPJ i SKOJ-a nalaze na listi. Tri nasilnika, koja su napali naše aktiviste posebno su pretili prvom sekretaru SKOJ-a, Milošu Karaveziću koji se nalazi na 6. mestu na listi Ruske stranke za parlamentarne izbore.

 

Oni su rekli Milošu Karaveziću “da će završiti kao komunisti u Domu sindikata u Odesi”, i da mu neće pomoći ni UDBA, ni KGB nakon 17. decembra. Huligani su jasno aludirali na strašan zločin koji se dogodio 2. maja 2014. godine kada su građani spaljeni u Odesi od strane nacista iz AZOV-a, a među njima je bio Vadim Papura, najmlađa žrtva stravičnog zločina koji je bio aktivstia Komunističke partije Ukrajine. Aktivisti Ruske Stranke, NKPJ i SKOJ-a su uspeli herojski da se odbrane od tri huligana koja su zatim pobegla.

 

Incident će biti prijavljen organizaciji CRTA, koja prati regularnost izbora. NKPJ i SKOJ zahtevaju od svih izbornih aktera da osude ovaj divljački napad, a od državnih organa tražimo da se počinioci nađu i procesuiraju.

 

Listu Ruske stranke na kojoj se nalaze i kandidati iz NKPJ i SKOJ-a predstavljau ponosni, pošteni i časni ljudi, koji sigurno neće ustuknuti od grupice huligana. Naši drugovi su heroji koji se ne plaše brojčano većih kukavica i oni se ne plaše da stanu na put huliganima. Mi znamo da smo na ovim izborima jedina antiimperijalistička lista koja je za jasnu saradnju sa bratskom Rusijom i za članstvo u BRIKS-u, te iz tog razloga naša politika smeta mnogima. Ipak, svima onima koji žele da nas zastraše poručujemo da u tome neće uspeti i da tokom kampanje narod našu listu prihvata sa oduševljenjem.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

11.12.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A