MLADI KOMUNISTI – HEROJI INDIJE

 

Kako je komunistička omladinska organizacija u Kerali prikupila 1,4 miliona američkih dolara za pomoć u borbi protiv COVID-19

 

Kadrovi Demokratske omladinske federacije Indije (DYFI) u državi Kerala prikupili su 1,4 miliona američkih dolara sprovodeći kampanju reciklaže gde su sakupljali otpad iz cele države i prodavali ih reciklerima.

 

Još od početka pandemije COVID-19, levičarske omladinske organizacije širom sveta prednjače i u pružanju pomoći i u pružanju otpora pokušajima napada na ljudska prava. Primer toga je inicijativa „Recikliraj Keralu“ koju je pokrenula komunistička Demokratska omladinska federacija Indije, koja je prikupila preko 1,4 miliona američkih dolara za pomoć u odbrani države Kerala od pandemije COVID-19. 6. avgusta, državno rukovodstvo DYFI dodelilo je celokupan iznos Fondu Glavnom Ministarstva za pomoć u nevoljama (CMDRF). Levičarska vlada Kerale istakla se globalno svojim pristupom usmerenim na ljude u borbi protiv pandemije i stekla je reputaciju uspešnim suzbijanjem dva talasa pandemije. Inicijativa omladinske organizacije dolazi dok se država bavi trećim talasom pandemije.

 

Za razliku od mnogih drugih kampanja za prikupljanje sredstava, “Recikliraj Keralu” je podrazumevao prikupljanje polovnih sekundarnih materijala iz domaćinstava za reciklažu. DYFI je prikupljene predmete prodao otkupljivačima otpada i reciklerima. Prihod je zatim objedinjen i predat državnom rukovodstvu. Od maja, kadarovi svih 27.240 osnovinih  jedinica DYFI-a posetilo je domaćinstva na svojim mestima, sakupljajući knjige, stare novine, oštećene elektronske uređaje i druge takve predmete. Neka domaćinstva takođe su poklonila dragocenosti poput slika, skulptura i drugih umetničkih dela, čime su znatno uvećala  prikupljena sredstva. Doprinosi su takođe dolazili u obliku farmi i proizvoda od živine kao što su voće, povrće, živina i mlečni proizvodi. Neki mali poljoprivrednici donirali su svoje celokupne proizvode u sezoni, uključujući pirinač, krompir i druge proizvode. U udaljenim selima u Kerali, gde je poljoprivrednicima bilo teško da prodaju svoje poljoprivredne proizvode zbog blokade, odbori DYFI otkupili su proizvode i preprodali ih. Donirana je živina, stoka, seme povrća, sadnice cveća i visokorodne voćke koje su rasprodate. Kadrovi su prodavali ribu koju su uhvatili u lokalnim vodama. Lokalno šivena i vežena odeća, zajedno sa državnim lutrijskim kartama, takođe se prodavala na nekim mestima.

 

Jedna od glavnih inicijativa bila je čišćenje reka širom države uklanjanjem navodno 6,5 tona plastičnog otpada, uključujući plastične boce i drugi plastični otpad, koji je potom prodat za reciklažu. DYFI-jev  kadar se takođe bavio čišćenjem privatnih bunara, fabrika, kancelarija, kuća itd. I doprineo prihodu inicijativi.

 

Nekoliko popularnih fudbalera iz države koji su deo nacionalnog, državnog i lokalnog tima poklonili su svoje dresove.

 

Dresovi su potom na aukciji od strane odgovarajućih  odbora. DYFI je na više mesta držao male restorane, prodajući lokalne delikatese po pristupačnim cenama. Takođe su obezbedili jeftin lokalni prevoz na mestima sa ograničenom povezanošću tokom zaključavanja. Razni umetnici koji su članovi DYFI-a održavali  su spot za karikature i ulične koncerte pridržavajući se sigurnosnih protokola COVID-19. Uz sve ove napore, DYFI kadrovi se takođe pridružili radnoj snazi na gradilištima, farmama i pijacama i doprineo njihovoj zaradi.

 

Iako ova inicijativa nije bila pokrivena u glavnim korporativnim medijima, trud i doprinos DYFI-a dobro su prihvaćeni na društvenim mrežama. 7. avgusta, na  zvaničnoj konferenciji za štampu, glavni ministar Kerale Pinaraii Vijaian prepoznao je i cenio inicijativu DYFI-a kao model koji svet treba slediti. „Ova inicijativa ostaće upamćena kao obeležje hrabrosti mladih u našoj državi koji su spremni da se bore za opšte dobro, podnoseći sve nedaće“- izjavio je.

 

Volonteri Omladinske brigade  DYFI aktivni su u pružanju pomoći i spašavanju ljudi pogođenih obilnim kišama i poplavama koje su se dogodile u poslednjih nekoliko nedelja širom Kerale. Ranije u junu, više od 11.804 uređaja, uključujući televizore, mobilne telefone, iPad-ove, tablete i laptope, DYFI je besplatno isporučio studentima širom države  koji žive u siromašnim krajevima. Ovo je učinjeno kako bi se ovim studentima omogućilo da učestvuju u privremenim časovima na onlajn. Pored ovih napora, kontinuiranog  čišćenje i omogućavanje pogona od strane DYFI-a za infrastrukture za lečenje COVID-19 (uključujući i centre za lečenje prve linije Covid (CFLTC)) širom države, započeto je u martu i lanac koordinisanih aktivnosti pružanja pomoći tokom karantina, takođe je dobio mnogo naklonosti i zahvalnosti od građana.

 

Komitet za međunarodnu saradnju SKOJ-a,

 

18. 09. 2020.

 

Beograd.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A