MEĐUNARODNA PODRŠKA ZA KOMUNISTE NA IZBORIMA

Veći broj komunističkih i radničkih partija i omladinskih organizacija iz celog sveta uputio je pisma podrške Novoj komunističkoj partiji Jugoslavije (NKPJ) i Savezu komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) povodom učestovanja na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

 

Podršku NKPJ i SKOJ-u, čijih sedam kandidata na izborima nastupa na listi Ruske stranke, pružila je i poznata italijanska ska-pank grupa Banda Bassotti iz Rima, pozivom svojoj publici u Srbiji da na republičkim izborima glasa za listu broj 16.

 

Podršku NKPJ i SKOJ-u, između ostalih, uputila je i Komunistička partija Ruske Federacija, inače druga po snazi parlamentarna frakcija u Državnoj dumi, poželevši uspeh na izborima i pozdravljajući zajednički nastup levičarskih i patriotskih snaga u Srbiji, koje se suprotstavljaju politici podaništva prema imperijalističkim centrima moći iz Vašingtona, Londona i Brisela kao i agresivnoj agendi udarne pesnice zapadnog imperijalizma, NATO.

 

Takođe, podršku je uputila i liderka Komunističke Partije Češke i Moravske i članica Evropskog parlamenta, drugarica Katerina Konečna, kao i Ho Ši Mim komunistički omladinski savez iz Vijetnama, te Partija narodne demokratije iz Južne Koreje.

 

Sekretarijat NKPJ i Sekretarijat SKOJ-a upućuju najiskreniju zahvalnost svim bratskim komunističkim i radničkim partijama i omladinskim organizacijama na izraženoj solidarnosti. Kao organizacijama koje se rukovode politikom proleterskog internacionalizma NKPJ i SKOJ-u je podrška saboraca iz sveta veoma važan segment u svakodnevnoj klasnoj borbi i zavet da će se zasigurno na isti način solidarisati sa svojim bratskim organizacijama svaki put, kako rečima tako i delom, kada to bude potrebno ili zatraženo. U toku dana očekujemo još da će pristići još pisama podrške našim kandidatima, a o tome ćemo obavestiti javnost.

 

Lista komunističkih i antimperijalističkih organizacija koje su podržale listu Ruska stranka na kojoj se nalaze kandidati NKPJ – SKOJ-a:

 1. Komunistička partija Ruske federacije (KPRF)
 2. Socijalistička radnička partija (Hrvatska)
 3. Mladi socijalisti socijalističke radničke partije (Hrvatska)
 4. Nova komunistička partija Crne Gore
 5. Savez komunističke omladine Jugoslavije za Crnu Goru
 6. Pokret 23. septebar – Bugarska
 7. Partija Narodne demokratije
 8. Komunistička partija Češke i Moravske
 9. Komunistička partija Čilea (Proleterska akcija)
 10. Parija komunista Sjedinjenih Američkih Država
 11. Komunistička partija Kirgistana
 12. Socijalistička partija Letonije
 13. Revolucionarno jedinstvo – Grčka
 14. Komunistička partija Palestine
 15. Palestinska komunistička omladinska unija
 16. Mlai komunisti – Italija
 17. Ujedinjena demokratska omladinska organizacija – Kipar
 18. Ho ši Min komunistički omladinski savez – Vijetnam
 19. Stub komunističkog preporoda Francuske
 20. Omladina komunističkog preporoda Francuske

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

13.12.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A