MASOVNI SKUP PODRŠKE PALESTINI U PODGORICI

Iz srca se zahvaljujemo hiljadama ljudi koji su došli na jučerašnji skup. Hvala vam što ste se ovaj put pojavili još u većem broju i pokazali moć naroda.

Uspješno smo, od prošlog skupa, stavili pritisak na našu vladu da u podrži inicijativu Ujedinjenih Nacija za osudu genocida u Gazi. Nego, tu nećemo stati.

 

Ispred organizatora skupa, govorio je prvi sekretar SKOJ-a Crne Gore Jovan Mandić.

 

“Pozivamo Vladu da odmah prekine saradnju u oblasti bezbjednosti i vojske sa državom Izrael, da osudi izraelske ratne zločine koji su u toku i pozove na hitnu implementaciju rezolucije Ujedinjenih nacija” rekao je drug Mandić.

 

On je pitao ako smo uveli sankcije Rusiji zašto ne možemo Izraelu. Mandić je pozvao i na bojkot izraelskih proizvoda jer, kako je kazao, te kompanije finansiraju “genocid u Gazi”.

 

“Osuđujemo izjave naših državnih zvaničnika sa akcentom na izjavu ministra Ivanovića jer narod Crne Gore ne smatra Izrael za prijateljsku državu. Tražimo povlačenje njihovih izjava”, kazao je Mandić.

 

Ne smijemo dozvoliti fašizmu da pobjedi, jer ako ćutimo pred takvim zvjerstima kakva se dešavaju u Gazi pitanje je vremena kada ćemo i mi ponovo biti žrtve kuge fašizma. Hobotnica imperijalizma mora biti poražena, u Palestini, na Balkanu, u svijetu!

 

Smrt fašizmu – sloboda Palestini!

Do konačne pobjede!

Sekretarijat SKOJ-a,

Podgorica,

14.11.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM – MI SMO POBEDILI, POBEDIĆEMO OPET! SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA! PRVOMAJSKI PROGLAS NKPJ I SKOJ-a KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A