MASOVNI SKUP PODRŠKE PALESTINI – PODGORICA

Od srca se zahvaljujemo preko hiljadu ipo ljudi koji su prisustvovali skupu. Uz obraćanje Jovana Mandića, generalnog sekretara SKOJ-a za Crnu Goru i jednog od organizatora skupa, poslata je jasna poruka: Palestino, nisi sama!

 

“Braćo i sestre, drugarice i drugovi, danas smo se okupili ovdje da iskažemo solidarnost sa narodom Palestine. Situacija u pojasu Gaze je više nego urgentna”.

 

On je dodao da su vijesti koje su prethodnih dana stizale iz Gaze uzdrmale svijet.

 

“Scene majki koje su iz ruševina bolnica, crkava i džamija traže svoju đecu… 70 odsto ubijenih u Gazi su đeca i žene, a preko polovina stanovnika Gaze čine đeca”, rekao je Mandić.

 

Gaza je, kako je rekao, najveći zatvor na svijetu.

 

“Ovakva situacija nije nastala juče. Ona je produkt dugogodišnje okupacije i kolonizacije Palestine od strane zločinačke izraelske Vlade. Dugi niz godina Palestinci su silom tjerani iz svojih domova, sa svojih vjekovnih ognjišta. Svaki pokušaj oslobađanja Palestinaca krvavo je ugušen”, dodao je Mandić.

 

Ovakva situacija se, kako je kazao, može okarakterisati samo jednom riječju – genocid i to genocid, dodao je, pred kojim međunarodna zajednica ćuti.

 

“…Na našu veliku sramotu i naša država podržala je ločinački izraelski režim. Mi se moramo ograditi od takvih odluka. Mi ne smijemo biti kao oni. Narod Crne Gore, kao i narod većine svijeta neće ćutati. Narod Crne Gore držaće se svoje trinaestojulske, slobodarske tradicije i biti uvijek na pravoj strani”, poručio je okupljenima Mandić i dodao da bivša SFRJ većinu svog postojanja nije podržavala državu Izrael.

 

Naši zahtjevi bili su sledeći:

1. Zahtjevamo prekid genocida, odmah.

2. Zahtjevamo uvođenje sankcije i bojkotovanje Izraela.

3. Zahtjevamo od predsjednika Milatovića i vlade da osude genocid.

4. Zahtjevamo mir u Palestini, jer bi veći sukob škodio čitavom svijetu

 

Ovaj skup opravdao je slobodarsku tradiciju naroda Crne Gore, mobilizacija protiv imperijalističkog ugnjetavanja – za mir i samoopredeljenje.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A