LISTA “SOCIJALIZAM JEDINI IZLAZ NKPJ – SKOJ, ALEKSANDAR BANJANAC – ALEKSANDAR ĐENIĆ” ODBILA JE DA PRIMI REŠENJE RIK-a

Lista “Socijalizam jedini izlaz NKPJ SKOJ Aleksandar Banjanac – Aleksandar Đenić” odbila je da primi rešenje RIK-a i u narednih 48h će se žaliti Upravnom sudu na ovu odluku. Povodom odluke Republičke izborne komisije da listi „Socijalizam jedini izlaz NKPJ-SKOJ“ odredi rok do ponedeljka 8. juna do 17 i 25 h da dopuni nedostatke kako bi bila proglašena za učestovanje na izborima za Narodnu skupštinu Srbije 21.juna, mi smo izrazili žalbu i zatražili produžetak tog roka.

 

Naime, svoju odluku RIK je doneo u periodu vikenda, tačnije rečeno u subotu. Od tog trenutka počeo je da teče rok dat našoj listi da otkloni nepravilnosti koje je kvalifikovala komisija. Problem je nastao jer u najvećem delu datog vremena za ispravke našoj listi notari i javna uprava, potrebni za pribavljanje zatraženog materijala i skupljanje potpisa, ne rade. Shodno tome lista „Socijalizam jedini izlaz NKPJ-SKOJ“ nije bila u mogućnosti da ispuni naloge RIK-a koji su u vezi sa ispravkom u periodu od čak 40 sati. Nalog RIK-a je bilo moguće ispuniti samo u periodu od 9h do 17 h u ponedeljak 8.juna. Tokom minulog vikenda to nam je bilo onemogučeno iz razloga koje smo naveli.

 

Zbog toga molimo RIK, kako bi smo imali pravedan tretman sa svim ostalim učesnicima izbora, da nam bude dodeljen dodatni termin od 40 sati za prikupljanje potrebnih potpisa i materijala u toku predstojećih radnih dana. Predlažemo da taj rok počne da teče nakon donošenja nove odluke RIK-a i da bude u trajanju od 40 sati, za koliko smo uskraćeni odlukom da počnemo sa otklanjanjem nedostataka u periodu u kome to nije bilo moguće.

 

Sekretarijat NKPJ,

 

Sekretarijat SKOJ-a,

 

Beograd,

 

09. 06. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A