KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) izlaze na izbore za Skupštinu Grada Beograda 2. juna i na njima će nastupiti na listi Ruske stranke.

 

Podsećanja radi, SKOJ i NKPJ su zajedno sa Ruskom strankom izašli i na parlamentarne izbore održane u Srbiji 17. decembra prošle godine.

 

Komunisti na izbore u Beogradu izlaze na listi Ruske stranke zbog toga što sa tom političkom organizacijom dele stavove po brojnim pitanjima.

 

I Ruska stranka i SKOJ i NKPJ su protiv pristupanja Srbije imperijalističkim savezima poput NATO i Evropske unije, a sa druge strane se zalažu za jačanje sveobuhvatne saradnje sa bratskom Rusijom i zemljama BRIKS-a.

 

I NKPJ i SKOJ kao i Ruska stranka, smatraju da je Kosovo i Metohija integralni i neotuđivi deo Srbije i kategorično se protive uuvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, obe organizacije baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije i Nova komunistička partija Jugoslavije pozivaju radničku klasu, seoski proletarijat, studente, penzionere, omladinu, nezaposlene, Jugoslovene i poštenu inteligenciju da na izborima za Skupštinu grada Beograda glasaju za Rusku stranku, sa kojom u koaliciji nastupaju komunisti.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

Beograd,

16.04.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM – MI SMO POBEDILI, POBEDIĆEMO OPET! SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA! PRVOMAJSKI PROGLAS NKPJ I SKOJ-a KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A