KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ), Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i druge progresivne organizacije i pojedinci danas su ispred ambasade Republike Kube u Beogradu izrazili solidarnost sa tom zemljom koja je ovih dana suočena sa rušilačkim demonstracijama domaćih reakcionarnih grupa. Okupljeni ispred ambasade nosili su zastave NKPJ, SKOJ i Kube i skandirali su parole podrške kubanskoj socijalističkoj revoluciji.

 

Tim povodom, predstavnicima ambasade je predato pismo solidarnosti sa radnim narodom i Komunističkom partijom Kube, koji su suočeni sa uličnim divljanjem reakcionarnih elemenata čiji je cilj rušenje ustavnog poretka te ponosne i neustrašive socijalističke zemlje. Nasilne demonstracije predstavljaju bestijalni pokušaj kontrarevolucije koje se sprovode pod direktnim rukvodstvom i sponzorstvom zapadnog imperijalizma u prvom redu američkog.

 

NKPJ i SKOJ sa oduševljenjem pozdravljaju patriotsku i klasnu svest radnog naroda Kube koji je na poziv njegove avangarde, Komunističke partije izašao na ulice kako bi porazio proimperijalističku reakciju i odbranio Revoluciju.

 

Današnje okupljanje u Beogradu je predstavljalo i čin protesta i revolta zbog najavljenih demonstracija kubanskih emigranata- reakcionara 26.jula ispred ambasade Kube u Srbiji. S obzirom da se radi o osvedočenim političkim ekstremistima NKPJ i SKOJ pozivaju nadležne da ne dozvole to okupljanje i ugrožavanje bezbednosti personala ambasade Republike Kube u Srbiji.

 

NKPJ i SKOJ pružaju internacionalističku podršku radnom narodu i Komunističkoj partiji Kube a zapadnim imperijalistima predvođenim Sjedinjenim Američkim Državama i njihovoj “petoj koloni” na tom ostrvu  poručuju dalje ruke od Kube!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

17. 07. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A