KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

Izvršni sekretar Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) drug Aleksandar Đenić izabran je na lokalnim izborima 2. Juna za odbornika u Skupštini opštine Zemun kao prvoplasirani na listi Ruska stranka – Borba za Zemun – Srbi i Rusi braća zauvek koja je dobila 1078 glasova (1,39 odsto) čime joj je pripao jedan mandat.

 

Reč je o istorijskom uspehu NKPJ jer će Partija po prvi put imati odbornika na teritoriji Grada Beograda i prvog u Srbiji nakon 1996. Godine. Takođe, drug Đenić je prvi komunista odbornik u Zemunu nakon 34. Godine, odnosno prestanka postojanja Socijalističke Republike Srbije.

 

Aleksandar Đenić će kao odbornik liste Ruska stranka – Borba za Zemun – Srbi i Rusi braća zauvek štiti interese radnog naroda i omladine Zemuna, čuvati tradiciju i zelene površine te opštine i zalagati za uspostavljanje što srdačnijih odnosa sa bratskom Rusijom i njenim narodom. Na listi Ruske stranke nastupilo je još nekoliko članova Partije i SKOJ-a kao i aktivisti inicijative „Borba za Zemun“ u čijim redovima su i pripadnici NKPJ i SKOJ-a koji žive u toj opštini.

 

Drug Đenić je kao predstavnik Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i NKPJ bio i kandidat za odbornika Skupštine grada Beograda, na listi Ruske stranke koja se plasirala na peto mesto po broju dobijenih glasova i osvojila jedan mandat, za šta zasluge imaju i komunisti koji su za nju glasali.

 

SKOJ i NKPJ su na ovim lokalnim izborima učestovali za Skupštinu grada Beograda i Skupštinu opštine Zemunu i na obe liste su izašli na listi Ruske stranke zbog toga što sa tom političkom organizacijom dele stavove po brojnim pitanjima.

 

I Ruska stranka i SKOJ i NKPJ su protiv pristupanja Srbijem iperijalističkim savezima poput NATO i Evropske unije, a sa druge strane se zalažu za jačanje sveobuhvatne saradnje sa bratskom Rusijom i zemljama BRIKS- a.

 

I NKPJ i SKOJ kao i Ruska stranka, smatraju da je Kosovo i Metohija integralni i neotuđivi deo Srbije i kategorično se protive uvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, obe organizacije baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije i Nova komunistička partija Jugoslavije zahvaljuju se radničkoj klasi, seoskom proletarijatu, studentima, penzionerima, omladini, nezaposlenima, Jugoslovenima i poštenoj inteligenciji što su na izborima za Skupštinu opštine Zemun i Skupštinu grada Beograda glasali za Rusku stranku, na čijim listama su nastupili i komunisti.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

06.05.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A