KAZNITI TV PINK ZBOG MIZOGINIJE U ZADRUZI

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zahteva da hitno i strogo kazni televizuju Pink zbog toga što je Darko Tanasijević, voditelj rijalitija Zadruga, koji se na njoj emituje, u toku programa u više navrata uvredio nekoliko ženskih učesnica nazvavši ih „kokošinjcem“.

Tim drskim i neumesnim poređenjem Tanasijević je demonstrirao školski primer mizoginije i vređanja ne samo učesnica rijalitija Zadruga već i svih žena. Takvo ponašanje, koje produkcija rijalitija Zadruga ne samo da toleriše već i inspiriše kako bi se pravio „šou“, je potpuno nedopustivo i zahteva kako sankciju od strane REM-a tako i izvinjenje televizije Pink.

Predstavnici SKOJ-a će zvaničan zahtev za kažnjavanje Tanasijevića i TV Pink u najkraćem roku uručiti nadležnima u Regulacionom telu za elektronske medije (REM).

SKOJ takođe osuđuje  davanje medijskog prostora osuđenom zlostavljaču žena Mikija Đuričića. On je 2019. godine osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog prebijanja dve učesnice rijaliti Zadruga. I pored toga, poslovodstvo televizije Pink mu je omogućilo da i prošle i ove sezone učestvuje u programu u kome je počinio krivično delo što je skandalozno i predstavlja najgrublju uvredu za sve žene žrtve nasilja. Samim tim je televizija Pink dužna da se izvini javnosti a osuđivanog nasilnika da odmah ukloni iz rijalitija.

Takođe, SKOJ poziva nadležne da televiziji Pink uvedu taksu na kič i šund zbog emitovanja rijaliti programa Zadruga. Taj rijaliti program promoviše primitivizam, nekulturu, nevaspitanje, diskriminatorski rečnik, bezočne i drske uvrede i bahanalije. Zadruga ne prezentuje bilo kakvu vrednost kako bi se mogla podvesti pod zabavni ili humoristički program.

Skaradni sadržaj poput Zadruge bi najpre trebalo zabraniti, ali u konkretnoj situaciji daleko je korisnije naplatiti takse na kič i šund i inkasirati značajna sredstva koja mogu biti upotrebljena za subvencionisanje računa za struju, gas i grejanje svih građana Srbije čija su primanja niža od minimalne potrošačke korpe.

U slučaju da REM ne reaguje na mizoginiju voditelja Pinka i da produkcija Zadruge ne izbaci iz rijalitija osuđivanog nasilnika nad ženama Mikija Đuričića SKOJ će pozvati na demosntracije ispred REM-a ali i televizije Pink.

Savez komunističke omladine Jugoslavije

Beograd,

11.10.2022.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A