JALOVI NAPAD TAJKUNSKE PUDLICE NA STUDENTSKI FRONT

 

Prensosimo saopštenje Studentskog fronta, povodom medijskog napada aktivista Demokratske stranke Marka Radića , na našu studentsku organizaciju. Tajkunski elementi su želeli da preuzmu opravdani bunt studenata, a podršku su pokušali da pridobiju medijiskim spinovanjem. Mi ponosno ističemo da su drugovi Miloš Karavezić i Mihajlo Šaranović u svojim govorima u prvom redu isticali klasni interes studenata, a to je borba za besplatno obrazovanje!

 

JALOVI NAPAD TAJKUNSKE PUDLICE NA STUDENTSKI FRONT

 

Studentski front (SF) najoštrije osuđuje sramni i perfidni nastup buržoaskog politikanta Marka Radića na studentskom protestu održanom u petak 3.jula na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, koji je bezočno optužio naše aktiviste prisutne na skupu da su došli da „zloupotrebe protest u političke svrhe“.

 

Jedino što je tačno u njegovoj izjavi je da su troje aktivista SF pojavilo na tom skupu i da su se okupljenima iznoseći autentične studentske zahteve obratili pripadnici Studentskog fronta drugovi Miloš Karavezić i Mihailo Šaranović. Sve ostalo su izmišljotine buržoaskog politikanta Marka Radića koji je zajedno sa rektorkom Ivankom Popović pravdoljubivi i ispravni protest studenata pokušao da zloupotrebi u političke svrhe a u korist buržoaske proimperijalističke opozicije iz redova Saveza za Srbiju, predvođene tajkunom Draganom Đilasom.

 

Studentski front sa gnušanem i prezirom odbacuje impotentne i drske optužbe Radića na račun naše časne organizacije koja se od svog osnivanja bori za autentične studentske interese. Ako je „politička zloupotreba“ zahtev da se nađe adekvatno rešenje da studenti ostanu u studentskim domovima kako bi nesmetano polagali ispite, da se zbog epidemije korona virusa obezbede dodatni rokovi, da sledeća godina bude besplatna za sve studente zbog problema koje je izazvala pandemija i za,a što je i najvažnije, vraćanje tekovine ostvarene tokom socijalističke izgradnje naše zemlje, besplatnog studiranja, onda se Studentsi front ponosi tom „političkom zloupotrebom“ i prkosno naziva reakcionarima sve one koji se suprotstavljaju takvim zahtevima i našoj pravdoljubivoj i autentično studentskoj liniji.

 

Studentski front se ponosi što se zalaže za besplatno studiranje i ukidanje grozomorne „Bolonjske deklaracije“ uprene protiv interesa studenata iz redova radničke klase. Studentski front se rukovodi dijalektičkim pristupom u rešavanju studentskih problema i ponosi time što se zalaže za interese studenata iz porodica radničke klase, seoskog proletarijata i poštene inteligencije. Kmečanje i jadikovke studenata iz građanskih redova poput Marka Radića čiji je jedini cilj da se sačuvaju privilegije ostvarene na grbači radnog naroda nas niti obavezuju niti interesuju. Svako ko se protivi autentičnim studentskim zahtevima bilo da je reč o buržoaskoj vlasti ili buržoaskoj opoziciji za nas je objektivno protivnik pravdoljubive i poštene studentske borbe za svoja prava.

 

Ne samo da su Radićeve optužbe na račun Studentskog fronta besmislene i netačne već one predstavljaju i bezobraznu zamenu teza s obzirom da je upravo Radić taj koji pokušava da zloupotrebi studentski protest u korist politikantskih interesa Demokratske stranke, to jest njene frakcije na čelu sa Zoranom Lutovcem. Upravo je Radić taj koji studente pokušava da zloupotrebi u politikantske svrhe a za račun Dragana Đilasa i Saveza za Srbiju. Time je Radić sebe diskfalifikovao kao „predstavnika studenata“ i pokazao se u pravom svetlu kao pudlica tajkunskih interesa. Radić se diskvalifikovao kao „predstavnik studenata“ i time što je aktivista Demokratske stranke koja je najzaslužnija za komercijalizaciju studiranja u našoj zemlji kroz donošenje odvratne „Bolonjske deklaracije“.

 

Studentski front poziva studente Beogradskog univerziteta da se okupe oko sledećih zahteva:

 

1. Odmah naći rešenje da svi studenti ostanu u studentskim domovima i nesmetano se pripremaju za polaganje ispita, uz poštovanje svih mera za sprečavanje epidemije korona virusa.

 

2. Besplatno testiranje za sve studente koji žive u studentskim domovima kako bi se sprečilo širenje epidemije korona virusa.

 

3. Novi rokovi za polaganje ispita zbog problema koje je izazvao korona virus.

 

4. Da svi studenti budu na budžetu sledeće školske godine zbog problema koje je izazvao korona virus.

 

Studentski front koristi i ovu priliku da naglasi da se svi studentski problemi a da to nije parcijalno rešenje mogu rešiti samo ponovnim uvođenjem besplatnog studiranja.

 

Studentski front poručuje kao buržoaskim vlastima na čeku sa Aleksandrom Vučićem tako i buržoaskoj opoziciji čije interese propagiraju student Radić i rektorka Popović da svoje ruke drže dalje od interesa studenata iz redova porodica radnog naroda.

 

Studentski front poziva sve studente koji potiču iz porodica radničke klase, seoskog proletarijata i poštene inteligencije da mu se pridruže u borbi za autentične interese studenata i klase kojoj pripadaju. Ta borba može biti učinkovita ako se studenti udruže sa svim obespravljenim slojevima društva u prvom redu radničkom klasom i nastupaju sa njima solidarno i zajednički.

 

 

Svi studenti na budžet sledeće godine!

 

Novi rokovi zbog korona virusa!

 

Niko ne sme biti ometen u pripremi za polaganje ispita!

 

Buržoaska vlast i opozicija dušmani autentičnih studentskih interesa!

 

Živela borba za besplatno studiranje!

 

Studenti, radnici zajedno smo najjači!

 

Sekretarijat Studentskog fronta

Beograd,

04. 07. 2020.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A