IZDANJE “PROLETKULTA” – INTERVJU SA STALJINOM

intervjustaljin

U sklopu obeležavanja 133 godišnjice rođenja Josifa Visarionoviča Džugašvilija – Staljina, klasika naučnog socijalizma i dugogodišnjeg lidera Sovjetskog Saveza edicija „Proletkult“ je objavila svoje prvo izdanje, publikaciju pod nazivom „Intervju sa Staljinom“.

Reč je o razgovoru koji je sa Staljinom 1934. godine vodio poznati britanski pisac X.G.Vels koji je objavljen u formi intervjua od strane „International publications“ izdavačke kuće Komunističke partije Sjedinjenih Američkih Država (CPUSA) a sastavni je deo poznatog Staljinovog dela „Pitanja lenjinizma“ koje je između ostalih prevedeno i na srpskohrvatski jezik.

Dva su osnovna razlog zbog kojih se edicija „Proletkult“ odlučila da objavi intervju koji je Staljin dao Velsu. Najpre, taj intervju predstavlja objektivan iskaz o vođi sovjetskog i međunarodnog proletarijata od strane jednog autora sa zapada, što je činjenica koja sama po sebi predstavlja izuzetan raritet u izdavačkoj delatnosti na našim prostorima. Drugi važan razlog je aktuelnost teksta koji je zabeležen u trenutku duboke sistemske krize kapitalizma i njenih posledica koje su se osećale tridesetih godina prošlog veka, te se kroz intervju može zaključiti u kojoj meri se kapitalizam danas suočava sa istim nepremostivim problemima, kako ih karakteriše i kakvo nam rešenje za njih iznosi Staljin.

Svi zainteresovani da dođu do publikacije mogu da se jave na broj telefona: 064/ 915-4433 ili na mejlove skoj@neobee.net int_skoj|@yahoo.com i int_nkpj@yahoo.com

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A