FORMIRAN KOMITET SKOJ-a u LOZNICI

Delegacija SKOJ-a iz Beograda, predvođena drugom Ognjenom Petrovićem je posetila Loznicu 18.01.2020. u cilju formiranja novog komiteta.

 

Nakon radnog sastanka na kome je dogovoren plan aktivnosti, aktivisti iz Loznice i Beograda posetili su spomenike istaknutim ličnostima iz Narodnooslobodilačke borbe koji su poticali iz ovog grada. Naši aktivisti su prvo posetili spomenik istaknutom partizanskom rukovodiocu – popu Vladi Zečeviću, a zatim su obišli spomen ploču Georgiju Jakčiću, mladom SKOJ-evcu od 17 godina kog su fašisti obesili u Cvijićevom parku. Nažalost, lopovi su sa te spomen ploče, pre godinu dana ukrali bistu mladog borca, koja još uvek nije vraćena na svoje mesto.

 

Drugovi iz Loznice su informisali drugove i drugarice iz centrale sa društvenom i političkom situacijom u Loznici. Oni su istakli da u gradu postoji nezamisliva korupcija i bahato ponašanje vladajućih organa koji su u sprezi sa lokalnim krimialcima, kao i da se vlast u ovom gradu održava uz strahovladu u kojoj bilo kakvo kritičko mišljenje nije poželjno. Aktivisti SKOJ-a iz Loznice su istakli da ni situacija u srednjim školama ništa nije bolja. U sve škole učenici se ubacuju primarno “preko veze” ili putem mita. Nakon završetka srednje škole mladi iz Loznice u velikom broju beže u Beograd ili Novi Sad.

 

Na kraju je zaključeno da će komitet SKOJ-a u Lozniciraditi na tome da ubedi radni narod da on samo predvođen komunistima može ostvariti svoje klasne interese.

 

 

Sekretarijat SKOJ-a,

u Beogradu,

19. 01. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A