FAŠISTI NISU I NIKAD NEĆE PROĆI
Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) sa oduševljenjem pozdravlja veliku pobedu radnog naroda Srbije ostvarenu sprečavanjem fašista iz grupacije Nacionalni srpski front da 1.oktobra marširaju Beogradom.

Taj skup zabranila je policija nakon što je SKOJ pozvao svoje članove i simpatizere kao i sve rodoljube i antifašiste da tog dana izađu na ulice i spreče marš grupacije iza čijeg osnivanja stoji notorni neonacista Goran Davidović “Firer”.SKOJ je imao odlučnu nameru da spreči fašiste da svoje retrogradne stavove šire glavnim gradom Srbije, međutim čim je obelodanjeno da je marš zabranjen i da ga neće biti aktivisti SKOJ-a su doneli ispravnu odluku da u tom slučaju nema potrebe da izlaze na ulice. Organizovanje protesta na dan kada zbog zabrane fašisti neće marširati predstavlja najobičnije samoreklamerstvo bez bilo kakvog efekta i poente.

Ipak, SKOJ izražava protivljenje zbog zabrane antifašističkih demonstracija najavljenih za 1.oktobar u Beogradu. Svaki pokušaj stavljanja znaka jednakosti između fašista i antifašista predstavlja drski pokušaj obmane i zbunjivanja javnosti. NKPJ se tim manipulacijama suprotstavljao i ranije a činiće to i dalje jer niko ne sme antifašističke aktivnosti da izjednači sa delovanjem pristalica naci-fašizma, kerova na lancu krupnog kapitala.

Sekretarijat SKOJ-a,

05. 10.2016.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A