ELEKTRONSKI MEDIJI KOMUNISTIMA DALI 29 SEKUNDI U KAMPANJI

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ističu da činjenica da je izbornoj listi “Socijalizam jedini izlaz – NKPJ-SKOJ”, prema zvaničnoj statistici REM-a,  u elektronskim medijima dosad dato “čitavih” 29 sekundi za predstavljanje predizbornog programa za izbore 21. juna, odnosno 0,01 odsto, ubedljivo najmanje od svih partija kojima je ustupljen prostor za te svrhe, jasno pokazuje da su komunisti diskriminisani na ovim izborima i u tom segmentu.

 

Da su buržoaske stranke favorizovane u elektronskim medijima u odnosu na autentične predstavnike radnog naroda poput liste “Socijalizam jedini izlaz – NKPJ-SKOJ”  govori i podatak da ona nije dobila dosad nijedan jedini sekund na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

 

Iako vodi veoma intenzivnu kampanju listi “Socijalizam jedini izlaz – NKPJ-SKOJ” se ne dozvoljava ravnopravan status, kada je reč o elektronskim medijima, sa predstavnicima buržoaskih stranaka. To je slikovit dokaz da su isto kao i te stranke i elektronski mediji u Srbiji u službi interesa krupnog kapitala.

 

NKPJ i SKOJ ističu da je lista “Socijalizam jedini izlaz – NKPJ-SKOJ” podjednako diskriminisana kako u elektronskim medijima koji su naklonjeni buržoaskim vlastima tako i onima koji su bliski buržoaskoj opoziciji.

 

Bez obzira na diskriminatorski izborni zakon koji dovodi u neravnopravan položaj autentične predstavnike naroda i na ignorisanje od strane buržoaskih elektronskih medija lista “Socijalizam jedini izlaz – NKPJ-SKOJ” nastavlja svoju  kampanju i poziva radni narod da je podrži overom potpisa za učešće na izborima 21. juna.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

27. 05. 2020.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A