DVANAEST GODINA OD SMRTI BRANKA KITANOVIĆA

Pre dvanaest godina na današnji dan prestalo je da kuca srce druga Branka Kitanovića, osnivača i prvog generalnog sekretara Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ).

 

Na ovaj dan kada Partija i njen podmladak Savez komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ), nastupaju na izborima u Srbiji prvi put posle 19. godina na listi Ruske stranke, svečano poručujemo da podmukla smrt koja ga je otrgla iz borbenih komunističkih redova nikada neće izbrisati večno sećanje na druga Branka u našim mislima i srcima.

 

Branko Kitanović je bio čovek velike erudicije, ogromne energije, potpuno posvećen delu naučnog socijalizma, istinski jugoslovenski patriota, proleterski intrenacionalista i kamen temeljac NKPJ. Kao takav ostavio je neizbrisiv trag među plejadom gorostasa jugoslovenskog i međunarodnog komunističkog pokreta. Partija i SKOJ ga pamte kao dobrog i odanog druga, beskompromisno posvećenog borbi za pravdu i prosperitet radnog naroda.

 

Iako je smrt druga Kitanovića nenadoknadiv gubitak za jugoslovenski komunistički pokret, NKPJ i SKOJ sa sećanjem na njega, još odlučnije i borbenije koračaju na liniji marksizma – lenjinizma, jugoslovenskog socijalističkog patriotizma i proleterskog internacionalizma. Takođe, drug Branko Kitanović ne prestaje da bude inspiracija, tema mnogih razgovora i diskusija. Članstvo  NKPJ i SKOJ je ponosno na to što ga je imalo za svog generalnog sekretara.

 

Večna slava drugu Branku Kitanoviću!

Naši koreni su neuništivi!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

17. 12. 2023.

 

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A