DESET GODINA OD SMRTI BRANKA KITANOVIĆA

Pre punih deset godina na današnji dan prestalo je da kuca srce druga Branka Kitanovića, osnivača i prvog generalnog sekretara Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ). Obeležavajući taj tužni jubilej delegacije Partije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) posetile su Centralno groblje u Beogradu i položile vence i cveće na grob druga Branka Kitanovića.

 

Iako njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za jugoslovenski i međunarodni komunistički pokret podmukla smrt koja ga je otrgla iz borbenih komunističkih redova nikada neće izbrisati večno sećanje na njega u mislima i srcima članova NKPJ i SKOJ.

Branko Kitanović je bio čovek velike erudicije, ogromne energije, potpuno posvećen delu naučnog socijalizma, istinski jugoslovenski patriota, proleterski intrenacionalista i kamen temeljac NKPJ. Kao takav ostavio je neizbrisiv trag među plejadom gorostasa jugoslovenskog i međunarodnog komunističkog pokreta. Partija i SKOJ ga pamte kao dobrog i odanog druga, beskompromisno posvećenog borbi za pravdu i prosperitet radnog naroda.

 

Iako je smrt Branka Kitanovića nenadoknadiv gubitak za jugoslovenski komunistički pokret, NKPJ i SKOJ sa sećanjem na njega, još odlučnije i borbenije koračaju na liniji marksizma – lenjinizma, jugoslovenskog socijalističkog patriotizma i proleterskog internacionalizma. Takođe, drug Branko Kitanović ne prestaje da bude inspiracija, tema mnogih razgovora i diskusija. Članstvo  NKPJ i SKOJ je ponosno na to što ga je imalo za svog generalnog sekretara.

 

Večna slava drugu Branku Kitanoviću!

 

Naši koreni su neuništivi!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

17. 12. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA NKPJ I SKOJ KOMUNISTI IZLAZE NA IZBORE – ISTINSKA LEVICA NA JEDNOJ LISTI DESET GODINA OD SMRTI BRANKA KITANOVIĆA OTKAZATI NOVOGODIŠNJI KONCERT JELENE KARLEUŠE ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “O DRŽAVI” ANTONIJA GRAMŠIJA U BEOGRADU

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A