DAN SEĆANJA NA JASERA ARAFATA – SRBIJA UZ NAROD PALESTINE

Obaveštavamo članove i simpatizere, kao i sve prijatelje Palestine, da će u subotu, 11. novembra 2023. godine, sa početkom u 13:00 časova biti održana manifestacija „Dan sećanja na Jasera Arafata – Srbija uz narod Palestine“. Planirano je da se manifestacija održi na zemunskom keju kod hidro baze, odnosno pored restorana „Kej“ i balona za mali fudbal.

 

Ceo slobodarski svet je zgrožen cionističkim zločinima koji se sprovode nad narodom Palestine. Iz tog razloga, na dan kada je preminuo (od posledica trovanja) simbol otpora palestinskog naroda i veliki prijatelj Srbije – Jaser Arafat, biće organizovan skup podrške narodu Palestine. Dan kad je umro predstavlja njegov fizički nestanak, ali njegova borba za slobodu koja inspiriše narod Palestine i sve progresivne ljude širom sveta je nastavila da živi. Delo Jasera Arafata je besmrtno za palestinski narod i sve slobodoljubive ljude u svetu. Na skupu će biti prisutna palestinska dijaspora, a glavni govornik će biti ambasador Države Palestine u Srbiji Mohamed Al Namoura. Takođe, biće prisutni mladi kreativni umetnici iz Srbije koji su inspiraciju za svoj stvaralački rad našli u motivima borbe palestinskog naroda.

 

Skup podrške narodu Palestine organizujemo kako bismo izrazili solidarnost sa ljudima koji se nalaze pod udarom nemilosrdne imperijalističke agresije, i podržali višedecenijsku borbu naroda Palestine za slobodu od okupacije. Prisutni na skupu će biti informisani na koji način mogu dostaviti humanitarnu pomoć narodu Palestine.

 

Narod Srbije dobro zna šta je patnja i šta je okupacija. Narod Srbije dobro zna šta je borba za slobodu! Zato je naša dužnost i moralna obaveza da se solidarišemo sa narodom Palestine koji trpi nepravadu od strane imperijalizma!

 

Dođite da se solidarišemo sa narodom Palestine koji je žrtva agresije i okupacije!

 

Dole okupacija!

 

Kosovo je Srbija – Palestina država!

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

30.10.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM – MI SMO POBEDILI, POBEDIĆEMO OPET! SREĆAN PRVI MAJ, MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA! PRVOMAJSKI PROGLAS NKPJ I SKOJ-a KOMUNISTI NA BEOGRADSKIM IZBORIMA NA LISTI RUSKE STRANKE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A