DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN!

Savez komunističke omladine Jugoslavije poziva sve antifašiste i celokupnu progresivnu javnost kako iz Zemuna, tako i iz ostalih delova Beograda, na proslavu 4. jula, Dana Borca. Ovogodišnja proslava, posvećena sećanju na odluku Komunističke partije Jugoslavije o podizanju ustanka protiv okupatora, održaće se na Avijatičarskom trgu u Zemunu u četvrtak, sa početkom u 11:00 časova.

 

Vlasti u Srbiji već godinama aktivno pokušavaju da zatru sećanje na partizanski pokret i slobodarsku tradiciju našeg naroda. Jedan od primera je upravo spomenik palim borcima u Zemunu, koji je poslednji put obnovljen 2009. godine. Nadležni organi ove opštine nisu u stanju ni da uklone korov i očiste spomenik – zbog čega taj posao, uoči značajnih datuma, obavljaju članovi SKOJ-a zajedno sa aktivistima NKPJ i Borbe za Zemun. Naš odbornik u skupštini Zemuna, drug Aleksandar Đenić, radi na promeni ovakvog stanja, kako bi opština na adekvatan način odala poštu čak trećini Zemunaca koji su bili aktivni učesnici NOB-a.

 

Svetlu tačku u borbi protiv revizije istorije, kao i fašizma i neonacizma koji je počeo da se pojavljuje i u Srbiji, predstavlja SUBNOR Beograda. Upravo je SUBNOR Beograda organizator ovogodišnjeg skupa u kojem učestvuje i SKOJ kao njegov kolektivni član. Antifašisti i potomci boraca NOR-a pripremili su bogat kulturnoumetnički program koji će okupljene vratiti u slavne dane, dana kada su se Srbija i Jugoslavija izborile za slobodu.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

03.07.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

DAN BORCA U ZEMUNU – SLAVA OSLOBODIOCIMA! DAN BORCA U ZEMUNU – BEOGRAD JE SLOBODAN! SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A