ČESTITAMO JUBILEJ – 100 GODINA KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE

 

Dragi druže Si Đinping, Generalni sekretaru Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK),

drage drugarice i drugovi članovi Komunističke partije Kine,

 

U ime rukovodstva Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), kao i u ime naših članova i simpatizera, srdačno čestitamo Vama i svim kineskim komunistima stogodišnjicu Kineske komunističke partije.

 

Stogodišnjica KPK predstavlja veličanstven jubilej za ceo narod Kine, mnogobrojne narode i nacionalne zajednice koji žive u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Narod Kine se može s pravom ponositi ogromnim dostignućima ostvarenim pod rukovodstvom KPK.

 

Posle decenija ogorčenih borbi protiv kineskih reakcionara i japanskih osvajača, KP Kine je odnela odlučujuću pobedu i uspostavila Narodnu Republiku Kinu. Tokom godina izgradnje socijalizma, NR Kina pod vođstvom Komunističke partije Kine postigla je ogroman uspeh u brojnim sferama života, poput u industriji, obrazovanju i kulturi, nauci, istraživanju svemira, razvoju savremenih tehnologija, i u mnogim drugim oblastima. Pravi proboj dogodio se i u socijalnoj sferi. Od zemlje u kojoj je vladalo duboko siromaštvo, Kina se pretvorila u zemlju sa visokim životnim standardom koja je potpuno iskorenila apsolutno siromaštvo.

 

I u izazovnim vremenima, kao što su ova, Narodna Republika Kina s pravom uživa status svetskog lidera u mnogim oblastima. Tako je i u borbi sa koronavirusom. Narod Srbije nikada neće zaboraviti bratsku i nesebičnu pomoć koju je Kina podelila i sa narodom Srbije. Ponavljamo da bi to bilo nemoguće da se dogodi da nije bilo jasne političke volje kineskog državnog i partijskog rukovodstva.

 

Sa najboljim željama za novim pobedama u stvaranju socijalističke perspektive za vaš narod i ravnopravnu saradnju sa svim narodima sveta, želimo vam srećan veliki jubilej – 100 godina Komunističke partije Kine.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

01. 07. 2021.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A