CENA KAMP – POSETA VEČNOJ VATRI I PODRŠKA NARODU KUBE

Učesnici ovogodišnjeg CENA kampa, koji je organizovao SKOJ, posetili su u nedelju spomenik „Večna vatra“ u Parku prijateljstva na Novom Beogradu i tom prilikom odali počast žrtvama NATO agresije na SR Jugoslaviju. Manifestaciju je svojim prisustvom uveličao ambasador Republike Kube u Beogradu, drug Leyde Ernesto Rodriguez Hernandez, a tom prilikom WFDY je poslao poruku podrške narodu Kube u borbi protiv višedecenijske američke blokade.

 

Drug Leyde se u svom obraćanju zahvalio Svetskoj federaciji demokratske omladine na velikom broju akcija solidarnosti sa Kubom, koja odoleva pritiscima Sjedinjenih Država i, uprkos mnogobrojnim teškoćama izazvanim sankcijama Zapada, uspeva da gradi socijalistički sistem. On je napomenuo da će podrška koju komunisti širom sveta pružaju Kubi dovesti do kraja blokade i poraza američkog imperijalizma.

 

Ambasador Kube osvrnuo se i na dugogodišnje prijateljstvo naroda Kube i Srbije. Za razliku od većine zemalja Zapada, Kuba ne priznaje samoproglašenu „Republiku Kosovo“, dok je Srbija u UN-u uvek stajala uz interese Kube i njenog naroda. Tokom NATO agresije na našu zemlju, tadašnji predsednik Kube, drug Fidel Kastro izjavio je da je „bombardovanje Jugoslavije zločin“. Upravo iz ovih razloga, prisustvo kubanskog ambasadora na spomeniku stradalima u NATO agresiji za SKOJ predstavlja veliku čast i doprinosi jačanju borbe komunista kako u Srbiji, tako i u ostatku sveta, protiv NATO-a, najvećeg neprijatelja svih radnih ljudi na planeti.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

03.08.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A