BRUKA I SRAMOTA – NATO NE REŠAVA VEĆ IZAZIVA SPOROVE

 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuju promovisanje NATO-a kao mirovno-posredničke organizacije u školskom gradivu koje se predaje učenicima 6. razreda.

 

U pitanju je još jedan skandal vezan za nastavu koja se sprovodi preko TV programa. Zahvaljujući takvom emitovanju nastave najšira javnost se mogla upoznati sa programom nastave za učenike 6. razreda. Tokom jednog od predavanja bilo je reči i o udarnoj pesnici Zapadnog imperijalizma – NATO. Učenicima je NATO u školskom programu u Srbiji predstavljen kao organizacija koja postoji „da bi rešavala sporove među zaraćenim stranama“.

 

NATO je sve suprotno od toga, u pitanju je vojni pakt koji već 71. godinu predstavlja najveću pretnju miru u svetu, i ne da ne rešava sporove među zemljama i narodima, već ih izaziva.

 

Pozivamo nadležne institucije, pre svega ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da hitno reaguje i istraži ovu provokaciju, i koriguje nastavni program prema kom đacima NATO mora biti predstavljen na istinit način, i sa posebnim isticanjem nasleđa odnosa ovog vojnog pakta prema našoj zemlji.

 

Sramotno je što je naše društvo izloženo ovakvim perfidnim provokacijama i izvitoperenim činjenicama u interesu Zapadnog imperijalizma. Još je tužnije što su žrtva te provokacije deca i to 21. godinu pošto je NATO ubijao decu širom naše zemlje.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

13. 04. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A