BRATSKA PODRŠKA VENECUELI I PREDSEDNIKU MADURU!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ispoljavaju nedvosmislenu podršku legitimnom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru u nastojanjima da sačuva mir, red i stabilnost u svojoj zemlji. Žestoko protestvujemo protiv skandaloznih mešanja SAD i drugih imperijalističkih sila u untarnja pitanja jedne suverene zemlje.


Venecuela je izložena stravičnoj agresiji i pritiscima od strane pre svega Trampove administracije, izvršen je neuspeli vojni puč nekolicine oficira koji su se stavili u službu nelegalno samoproglašenog „predsednika republike“, do juče i u Venecueli potpuno anonimnog Huana Gvaida, u doslovnom smislu marioneti SAD, koje su ga odmah po lažnoj inauguraciji priznale za predsednika, kao i nekoliko drugih vlada imperijalističkih zemalja, i vlada zemalja Latinske Amerike koje su na vlast doveli Trampovi mafijaši.

 

Poslušnici predsednika SAD i njegove ekstremno konzervativne i reakcionarne administracije, pomoću Gvaida i njegove razularene družine pokušavaju da izvrše nasilni prevrat i zemlju uvuku u građanski rat iz kog bi profit izvukli jedino oni i njihovi saveznici, kao i svi koji u Venecueli već duže vreme vide svoj novi plen.

 

Ova prebogata zemlja s velikim resursima, najvećim rezervama nafte na svetu, koja je ujedno i glavni snadbevač nafte u Americi, prolazi kroz ekstremno teške ekonomske izazove suočena s drakonskim sankcijama, sabotažama, vojnim napadima i nasiljem, medijskim dezinformacijama i lažljivom propagandom s imperijalističkih medija, kao i drugim vidovima agresivnih pritisaka.

 

Situacija u Venecueli tiče se svakog od nas, SAD ne prestaju da ugrožavaju suvereno pravo zemalja u svetu da same rešavaju i uređuju svoju politiku. To je posebno jasno nama koji smo i sami osetili šta znači njihovo mešanje. Zato poručujemo predsedniku Maduru, Venecuelanskim komunistima i čitavom narodu Venecuele da nisu sami, da je ceo progresivan svet na njihovoj strani i da se zalaže za njihov uspeh u pravednoj borbi i odbrani koju vode.

 

Naša Partija i naš omladinski savez preduzeće dalje konkretne akcije solidarnosti s Venecuelom, i podržaćemo sve inicijative da se čuje istina o situaciji u ovoj bratskoj zemlji od strane predstavnika Ambasade Bolivarske repubilke Venecuele u Srbiji, i njene ekselencije drugarice Die Nader De El Andari.

 

Solidarnost s Venecuelom!

No Pasaran!

Stop CIA!

Viva Maduro presidente!

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

24.01.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A