BLAMAŽA BURŽOASKE VLADE

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ocenjuje da je priznanje premijera Srbije Ivice Dačića da se sastajao sa bliskim saradnikom vođe narko-klana Darka Šarića velika kompromitacija buržoaske Vlade Srbije.

Suzdržan stav okosnice aktuelne vlade, Srpske napredne stranke, jasna je potvrda da među buržoaskim partnerima na vlasti postoje neslaganja i razmirice oko toga ko će zauzeti što više uticajnih pozicija u strukturama vlasti i ko će ostvariti prevlast. Indikativno je da su buržoaski mediji, među njima i oni za koje se tvrdi da su bliski SNS, aktuelnu aferu pokrenuli baš kada se između SNS prvog zamenika premijera Aleksandra Vučića i SPS na čelu sa Dačićem, sudeći po tvrdnjama tih istih buržoaskih medija, vodi borba oko toga ko će biti novi direktor policije. Stalna trvenja u vladajućoj koaliciji jasno pokazuju da su je stranke koje je sačinjavaju formirale kako bi došle do vlasti a nikako zbog dobrobiti građana Srbije kako to pokušavaju demagoški da predstave. Premijer Ivica Dačić duguje odgovor javnosti koji su bili njegovi razlozi sastanaka sa najbližim Šarićevim saradnikom i kakve su prirode bili razgovori koje su oni vodili.

Sa druge strane SKOJ ocenjuje da su kritike iz redova najveće buržoaske opozicione Demokratske stranke na račun premijera Dačića licemerne jer je SPS u trenutku kada je policija došla do saznanja o sastancima Dačića sa Šarićevim saradnikom bila u koaliciji sa DS-om a Dačić ministar policije u vladi demokrate Mirka Cvetkovića. Podsećamo, da je ista ta Demokratska stranka htela da pravi koaliciju sa Dačićevim SPS-om nakon majskih izbora 2012. godine i da joj tada nisu smetala saznanja o Dačićevim susretima za koje tvrdi da su znali njeni visoki funkcioneri među kojima je i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić. Počasni predsednik DS Boris Tadić je dužan da odgovori javnosti zašto kao predsednik države nije reagovao na to što se Dačić sastajao sa Šarićevim saradnikom. S obzirom da je DS bila osnovna poluga bivše buržoaske koalicione vlade pokušaj Dragana Đilasa, aktuelnog predsednika DS a da izvuče jeftine političke poene iz novonastale situacije je podjednako providan i naivan. Licemerne su i osude svih drugih parlamentarnih buržaoskih stranaka na račun Ivice Dačića i SPS jer nijedna od njih nije, sudeći po pisanju buržoaske štampe, ostala imuna na kontakte sa mafijaškim gangovima ili privrednim kriminalom.

Aktuelna afera kao i niz retrogradnih poteza koje je povlačilaVlada Srbije od njenog formiranja je dovoljan razlog za njen pad. Međutim, to ne znači da buržoasku pro-imperijalističku vladu treba na vlasti da zameni buržoaska pro-imperijalistička opozicija u kojoj glavnu reč vodi Demokratska stranka. I politika Vlade i politika buržaoskih opozicionih parlamentarnih partija je anti-narodna i pro-imperijalistička i radni čovek između ta dva zla ne može birati manje.

Kada je reč o sprezi vlasti i mafije kao i o organizovanom kriminalu i korupciji SKOJ poručuje da nijedna od tih negativnih pojava neće nestati dok god postoji kapitalistički društveni sistem koji je osnovni uzročnik svih tih retrogradnih pojava. Dok god bude postojala mogućnost brzog bogaćenja eksploatacijom tuđeg radi i dok god bude postojala privatna svojina nad sredstvima za proizvodnju postojaće i kriminal kao društvena devijacija koju stvara sam kapitalistički sistem. Zato svako onaj ko veliča kapitalizam neka čuti o kriminalu! Samo nestankom kapitalističkog eksploatatorskog sistema i njegovom zamenom socijalističkim društvenim uređenjem steći će se uslovi za potpunu likvidaciju kriminala i korupcije.

Sekretarijat SKOJ,

Beograd,

7. februar 2013.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A