BIENVENIDO AMBAJADOR! Ambasadore, dobrošao nam!

Toplim dočekom primili smo novog ambasadora bratske socijalističke Kube u Crnoj Gori, druga Leyde Ernesto Rodriguez Hernandeza.

 

Uz upoznavanje druga ambasadora sa znamenitostima našeg glavnog grada upoznali smo ga kako sa slavnom istorijom našeg naroda, socijalističkim nasleđem tako i sa problemima u kojima se narod i omladina u Crnoj Gori nalaze nakon pada socijalizma.

 

Socijalistička Kuba jedna je od rijetkih država koja već više od pola vijeka nije klonula pred agresijom kapitalističkog zapada, narod koji se decenijama bori protiv mračnih sila zapadnih imperijalista čija zvanična politika sankcija prema Kubi kao cilj ima ,,uskratiti novac i zalihe Kubi, smanjiti monetarne i realne plate u cilju IZAZIVANJA GLADI, OČAJA i RUŠENJA VLADE”.

 

Iako suočena sa najstrožijim mjerama zločinačkih sankcija Kuba ne samo da uspjeva da se održi već je u velikom broju stavki prestigla Sjedinjene Države, pobjedila nepismenost, nasilje, beskućništvo, glad.

 

Kubanski sistem zdravstva smatra se za najboljim na svijetu, Kuba je zemlja koja šalje brigade doktora širom svijeta kao humanitarnu pomoć u duhu proleterskog internacionalizma.

 

Naš narod dobro zna šta su sankcije i NATO agresija, zato moramo stati na stranu bratske Kube u njihovoj borbi protiv zločinačke blokade. Naša borba je zajednička, protiv imperijalizma – za socijalizam!

 

CUBA SI – BLOQUEO NO!

VENCEREMOS!

VIVA CUBA SOCIALISTA!

 

Sekretarijat SKOJ-a Crne Gore,

Podgorica,

 

02.09.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A