ANTI NATO DEMONSTRACIJA SKOJ-a I WFDY – YES TO PEACE, NO TO NATO!

Članovi SKOJ-a i NKPJ su u subotu, zajedno sa predstavnicima 17 organizacija iz Evrope i Severne Amerike, organizovali anti NATO demonstraciju, na kojoj su pružili podršku Srbima na Kosovu i Metohiji. Demonstracija je održana u okviru CENA (Komitet Evropa i Severna Amerika) kampa, koji je prošlog vikenda organizovala Svetska federacija demokratske omladine (WFDY), a čiji je SKOJ bio domaćin.

 

Govornici i učesnici demonstracije osudili su nasilje koju vlasti takozvane „Republike Kosovo“ vrše nad srpskim stanovništvom, ujedno istakavši da kosovski „premijer“ Aljbin Kurti dozvolu za svoje akcije dobija direktno od Sjedinjenih Država. Jačanje tenzija na Kosovu odgovara upravo Zapadu, jer se na taj način pravda povećano prisustvo NATO trupa u regionu. Stoga su WFDY, SKOJ i Mreža za odbranu čovečanstva (MOČ) pozvali na prestanak okupacije južne srpske pokrajine i njeno vraćanje pod punu kontrolu Srbije.

 

Predsednik WFDY, drug Aritz Rodriguez Galan i Prvi sekretar SKOJ-a, drug Miloš Karavezić, su u svojim govorima ponovili već dobro poznatu činjenicu da prisustvo NATO-a u bilo kom delu sveta donosi isključivo razaranje, smrt i eksploataciju, i to pod parolom borbe za „demokratiju i ljudska prava“. Milioni ljudi, istakli su govornici, umiru zarad profita nekolicine kapitalista sa Zapada, što se danas najbolje vidi u Ukrajini, čiji se narod još od 2014. godine koristi kao topovsko meso u ratu Zapada protiv Rusije.

 

Učesnici protesta pružili su podršku i braćni Kononovič, ukrajinskim komunistima i antifašistima, članovima Komsomola Ukrajine, koje režim Zelenskog drži u zatočeništvu već više od 500 dana. Kononoviči se poslednjih meseci suočavaju sa pretnjama smrću ne samo od strane fašista u civilu, već i od zvaničnih policijskih snaga. Jedini razlog zbog kojeg još uvek nisu ubijeni jeste upravo međunarodna solidarnost komunista širom planete.

 

SKOJ se zahvaljuje svim učesnicima ovogodišnjeg CENA kampa, kao i svim organizacijama i pojedincima koji su u subotu digli glas protiv NATO imperijalista. Borba protiv NATO-a danas predstavlja najvažniji cilj svakog komuniste, zato što upravo nestanak NATO-a predstavlja preduslov za pobedu socijalizma-komunizma. Stoga SKOJ nastavlja da ističe parolu koju je ustanovio WFDY, a koja je bila i slogan ove demonstracije – YES TO PEACE, NO TO NATO!

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

02.08.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A