ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

Savez komunističke omladine Jugoslavije i Nova komunistička partija Jugoslavije izlaze na izbore za Skupštinu Gradske opštine Zemun 2. juna i na njima će nastupiti na listi Ruska stranka – Borba za Zemun – Srbi i Rusi braća zauvek.

 

Prvi na listi pod rednim brojem 6 je drug Aleksandar Đenić, izvršni sekretar Nove komunističke partije Jugoslavije.

 

Komunisti na izbore u Zemunu izlaze na listi Ruske stranke zbog toga što sa tom političkom organizacijom dele stavove po brojnim pitanjima.

 

I Ruska stranka i SKOJ i NKPJ su protiv pristupanja Srbije imperijalističkim savezima poput NATO i Evropske unije, a sa druge strane se zalažu za jačanje sveobuhvatne saradnje sa bratskom Rusijom i zemljama BRIKS-a.

 

I NKPJ i SKOJ kao i Ruska stranka, smatraju da je Kosovo i Metohija integralni i neotuđivi deo Srbije i kategorično se protive uvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, obe organizacije baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata.

 

Na listi Ruske stranke se nalaze i aktivisti inicijative “Borba za Zemun”, koja se zalaže za zaštitu zelenih površina i tradicionalnog izgleda u toj opštini, a u čijim redovima su i pripadnici NKPJ i SKOJ-a u Zemunu.

 

Svi kandidati na listi Ruska stranka – Borba za Zemun – Srbi i Rusi braća zauvek su ljudi koji žive od plodova svog rada i u poređenju sa svim drugim listama na lokalnim izborima 2. juna, procentualno na njoj ima najviše radnika iz proizvodnje kao i sektora usluga. Takođe, na listi se nalazi i Zemunac, Basel Abdualhija koji je poreklom pripadnik slobodoljubivog palestinskog naroda.

 

Savez komunističke omladine Jugoslavije i Nova komunistička partija Jugoslavije pozivaju radničku klasu, seoski proletarijat, studente, penzionere, omladinu, nezaposlene, Jugoslovene i poštenu inteligenciju da na izborima za Skupštinu grada Beograda glasaju za Rusku stranku, na čijoj listi nastupaju i komunisti.

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd – Zemun,

16.05.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SKOJEVCI POZDRAVILI IZBOR DRUGA ĐENIĆA ZA ODBORNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN SKOJ UČESTVOVAO NA ANTI-IMPERIJALISTIČKIM SKUPOVIMA U JUŽNOJ KOREJI KOMUNISTA ODBORNIK U SKUPŠTINI OPŠTINE ZEMUN ODRŽAN SKUP TITO DA OSTANE – GANGULA DA ODE ALEKSANDAR ĐENIĆ KANDIDAT KOMUNISTA ZA PREDSEDNIKA GO ZEMUN

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A