33 GODINE OSNIVANJA NOVE KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) održali su juče tribinu i svečanu akademiju povodom 33. godišnjice osnivanja naše Partije. Tom prilikom, pored članova i simpatizera, naš gost je bio i ambasador Bolivarske Republike Venecuele u Srbiji, drug Dimas Jesus Alvarenga Gera.

 

Tokom tribine prisutni su imali priliku da se podsete istorijata NKPJ od njenog osnivanja do danas. Posebna pažnja posvećena je našem osnivaču i prvom Generalnom sekretaru, drugu Branku Kitanoviću. On je, u uslovima jačanja antikomunističke histerije i razbijanja naše zemlje, uspeo da okupi delegate iz čitave Jugoslavije koji želeli da obnove rad stare KPJ i nastave borbu u marksističko-lenjinističkom duhu. Tu liniju NKPJ, a od 1992. godine i SKOJ, nastavljaju dosledno da slede do današnjih dana.

 

Nakon uvodne reči, Generalni sekretar NKPJ, drug Aleksandar Banjanac, i Prvi sekretar SKOJ-a, drug Miloš Karavezić, su u svojim govorima stavili fokus na glavne probleme sa kojima se suočavaju radnici u Srbiji i Crnoj Gori, kao i trenutne aktivnosti NKPJ i SKOJ-a. Posebna pažnja je posvećena podršci koju su komunističke partije i omladine pružile srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, osudi okupacije naše južne pokrajine od strane NATO-a i CENA kampu koji je zakazan za kraj jula.

 

Govornici i učesnici tribine, među kojima su većina bili mlađe drugarice i drugovi, složili su se u stavu da perspektiva pod kapitalizmom ne postoji, te da jedino radnička klasa, predvođena komunističkom partijom i omladinom, može da se izbori za pravedno društvo bez eksploatacije čoveka od strane čoveka. Istorija nam jasno pokazuje da jedini izlaz za čitavo čovečanstvo predstavlja borba za socijalističku alternativu i komunističku budućnost.


Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

01.07.2023.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A