25 GODINA NATO AGRESIJE – NE PRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO

 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) organizovaće sledećeg vikenda niz aktivnosti posvećenih sećanju na 25. godišnjicu zločinačke agresije NATO-a na našu zemlju.

 

U subotu, 23. marta, sa početkom u 12:00 časova, biće organizovan koncert južnokorejske grupe „Hope bird“ na Letnjoj pozornici na Zemunskom keju. Ova grupa je poznata po numerama koje govore o borbi protiv američke okupacije i ujedinjenju Koreje. Narod Južne Koreje se, slično kao i narod na Kosovu, nalazi pod dugogodišnjom okupacijom i represijom američkih trupa.

 

U nedelju, 24. marta, sa počekom takođe u 12:00 časova, biće upriličen veliki anti-NATO skup ispred spomenika „Večna vatra“ u Parku prijateljstva na Novom Beogradu. Tom prilikom NKPJ i SKOJ će, zajedno sa ostalim organizacijama-učesnicama, još jednom izraziti zahtev da se plamen na „Večnoj vatri“, ugašen nakon petooktobarskog puča, ponovo upali.

 

Agresija NATO-a na SR Jugoslaviju i okupacija Kosova i Metohije koja je potom usledila, predstavlja nastavak procesa razbijanja Jugoslavije, koji je započet 10-ak godina ranije. Agresija NATO-a na našu zemlju nije odobrena od strane Saveta bezbednosti UN-a, i kao takva predstavlja direktno kršenje međunarodnog prava, što je praksa koju je NATO nastavio u drugim zemljama poput Libije, Sirije, Ukrajine i Palestine.

 

Naša zemlja, odnosno njena južna pokrajina, Kosovo i Metohija, i dalje se nalzi pod okupacijom Zapada, dok se stanovništvo Srbije i dan danas bori sa zdravstvenim posledicama nastalim usled bombardovanja osiromašenim uranijumom. Radni narod Srbije mora da digne glas protiv okupacije i uništavanja naše zemlje. Jedino održivo rešenje tzv. „kosovskog pitanja“, kako za Srbe tako i za Albance, jeste prestanak okupacije i vraćanje teritorije Kosmeta pod kontrolu Republike Srbije.

 

Pored gorenavedenog, NKPJ i SKOJ se zalažu za prekidanje „evrointegracija“ i saradnje Srbije sa NATO paktom, te za stvaranje saveza sa Kinom i Rusijom, kao i ulazak naše zemlje u BRICS. Stoga pozivamo članstvo, simpatizere, kao i sve patriotski nastrojene građane Srbije, da zajedno sa Partijom i SKOJ-em dignu glas protiv imperijalizma, okupacije i uništavanja naše zemlje.

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

19.03.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

ŠAPIĆU DALJE RUKE OD KUĆE CVEĆA I KOMUNISTA PODIĆI BISTU ŽARKU MARINOVIĆU ISPRED PRAVNOG FAKULTETA 25 GODINA NATO AGRESIJE – NE OPRAŠTAMO, NE ZABORAVLJAMO KONCERT KOREJSKE GRUPE „HOPE BIRD“ POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE SOLIDARNOST I SAUČEŠĆE NARODU RUSIJE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A