200. ROĐENDAN MARKSA

Aktivisti NKPJ i SKOJ-a su povodom 200. rođendana Karla Marksa, skupljali potpise u Beogradu na Trgu Marksa i Engelsa kako bi se tom trgu naše prestonice vratio ovaj naziv. Tom prilikom su prolaznicima bili deljeni letci, kao i rođendanska torta.

Oduševljeni Beograđani su dali veliki broj potpisa našoj inicijativi, a mnogi su se i zasladili tokom vrelog prepodneva.

Bila je velika čast i zadovoljstvo na ovaj način obeležiti važan jubilej, 200. godina od rođenja klasika naučnog socijalizma, čoveka koji je bez sumnje bio najveći filozof u svetskoj istoriji, britki kritičar sistema, čovek koji je kapitalizmu dao ime, a potlačenim masama nadu i snagu pretočenu u ideje na kojima se zasniva borba miliona, ogromnih masa radnog naroda, pa i borba naše Partije i omladine.

Kako 2018. godinu posvećujemo ovom važnom jubileju, nizom akcija i članaka istaknućemo značaj i važnost doprinosa Marksovog dela, ne samo kao teoretičara, već i kao proleterskog organizatora.

Slava Karlu Marksu – klasiku naučnog socijalizma!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

05. maj 2018.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A