20 GODINA OD PETOOKTOBARSKOG PUČA

 

Delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije je predala pismo predsedavajućoj Narodne skupštine Republike Srbije gospođi Smilji Tišmi za formiranje posebnog skupštinskog anketnog odbora koji će se baviti nerazjašnjenim slučajevima koji su se dogodili 5. oktobra 2000. godine. U celosti Vam prenosimo naše pismo:

 

Na ruke predsedavajućoj Narodne skupštine Republike Srbije Smilji Tišmi :

 

Poštovana gospođo Tišma,

 

Povodom 20 godišnjice Petooktobarskog kontrarevolucionarnog puča Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ)  traže da Narodna skupština Republike Srbije hitno formira Anketni odbor koji bi ispitao i utvrdio ko je odgovoran za rušilačke događaje koji su se zbili tog dana, nakon čega je na vlast u Srbiji instaliran proimperijalistički režim Demokratske opozicije Srbije.

 

NKPJ i SKOJ zahtevaju da Anketni odbor ispita :

 

1. Ko je odgovoran za upad i paljenje zgrade Skupštine Savezne Republike Jugoslavije 5.oktobra 2000. godine.

2. Ko je odgovoran za upad u zgradu Radio televizije Srbije i brutalno prebijanje njenog tadašnjeg direktora Dragoljuba Milanovića.

3. Ko je odgovoran za oružani upad u zgradu Narodne banke Srbije.

4. Ko je odgovoran za upad i paljenje prostrorija Nove komunističke partije Jugoslavije, koje su se tada nalazile u Nemanjinoj 34.

5. Da se utvrdi ko je odgovoran za sve ostale kriminalne, antiustavne i pučističke radnje preduzete 5.oktobra kao i nakon njega.

 

Članovi NKPJ i SKOJ vas obaveštavaju da su spremni da se odazovu pozivu Anketnog odbora i da ga obaveste o svojim saznanjima o tim nemilim događajima, naročito vezanim za gnusno paljenje prostorija naše Partije, koja u to vreme nije učestvovala u vlasti na bilo koji način, zbog čega je to zlodelo još bestijalnije.

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

05. 10. 2020.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE 60 GODINA OD OSVAJANJA KOSMOSA SREĆAN 4. APRIL, DAN STUDENATA STOP BLOKADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A