ZLOČINAC I KRVNIK MIHAILOVIĆ ZASLUŽUJE SAMO OSUDU I PREZIR, A NE ULICU U KRAGUJEVCU

Ratni zločinac i saradnik okupatora, vođa četničkog pokreta Draža Mihailović, dobio je ulicu Kragujevcu, na sablažnjenje i nevericu javnosti ne samo u tom gradu već i mnogo šire.

 

 

Antinarodna Skupština grada Kragujevca prihvatila je predlog reakcionarnog Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS-a) da se jedna od ulica ovog grada nazove po čoveku koji je naneo veliko zlo narodima Jugoslavije.

 

Nije slučajno to što je upravo u Kragujevcu ovakav čin dobio svoj epilog. Kragujevac je grad koji je poprilično propatio u Drugom svetskom ratu od strane nacista i njihovih pomagača, te se agresivan revizionistički čin baš u ovom gradu pre nego u nekom drugom, može smatrati očekivanim od strane onih kojima je cilj sistematsko prekrajanje istorije, za šta vdimo da imaju punu podršku vlasti u Srbiji danas. Podsećamo da ova sramna odluka predstavlja uvredu za sve stanovnike Kragujevca, a posebno za žrtve nacističkih zločina, poput gimnazijalaca streljanih 1941. godine, upravo zbog činjenice da su Mihailovićevi četnici saveznici Vermarhta u borbi protiv Narodnooslobodilačkog pokreta.

 

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije osuđuju ovaj sramni postupak, ujedno pozivajući kragujevačke radnike, seljake i svu progresivnu javnost da ustanu protiv ovakve odluke i povrate dostojanstvo koje im je ovim činom oduzeto. Grad Kragujevac doživeo je vrhunac svog razvoja upravo za vreme socijalizma, te kao takav ne sme da ima ulicu koja nosi ime najvećeg borca protiv komunizma u Srbiji, čoveka koji je bio spreman na sve samo da bi uništio vojsku radnika i seljaka.

 

STOP REHABILITACIJI ZLOČINACA, NAROD IM JE VEĆ PRESUDIO!

 

SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU!

 

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

Beograd,

04.11.2019.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A