ŽIVEO DAN POBEDE

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunistčke omladine Jugoslavije obeležili su Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, polaganjem venca na Groblju oslobodilaca Beograda. Nakon toga, priključili su se manifestaciji “Besmrtni puk” – maršu ulicama Beograda. Učesnici ovog marša, nosili su fotogarfije predaka – onih koji su se borili za Jugoslaviju u 20. veku.

 

Dan pobede, 9. maj, jedan je od najbitnijih datuma u istoriji čovečanstva. Njegov značaj posebno do izražaja dolazi danas. Kapitalizam da bi odbranio svoje pozicije, baš kao i nekada, brani se preko svojih fašističkih sluga. Fašizam ostaje odbrambena pesnica imperijalizma. Domaći izdajnici i sluge okupatora se rehabilitiju. Na ovaj način buržoaska država ostaje dosledna svojim ideološkim precima, jer današnja buržoska Srbija verno služi zapadnom imperijalističkom okupatoru.

 

Uvek je bitno ponoviti da su oslobodioci Jugoslavije bili predvođeni komunistima, da su bili na čelu Narodnooslobodilačkog pokreta, a na međunarodnom planu, Sovjetski Savez igrao glavnu ulogu u slamanju fašizma.

 

Živeo Dan pobede nad fašizmom!

 

Fašizam neće proći!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

9. maj 2016.,

 

Beograd

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE DNR KOREJE IZ ŠTAMPE IZAŠAO 44. GLASNIK SKOJ-A ODRŽANA PROJEKCIJA FILMA BITKA ZA ALŽIR SOLIDARNOST SA GRČKIM KOMUNISTIMA – FAŠISTIČKE BANDE DALJE RUKE OD ČLANOVA KNE NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA OPOVA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A