ŽIVEO DAN POBEDE

Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunistčke omladine Jugoslavije obeležili su Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, polaganjem venca na Groblju oslobodilaca Beograda. Nakon toga, priključili su se manifestaciji “Besmrtni puk” – maršu ulicama Beograda. Učesnici ovog marša, nosili su fotogarfije predaka – onih koji su se borili za Jugoslaviju u 20. veku.

 

Dan pobede, 9. maj, jedan je od najbitnijih datuma u istoriji čovečanstva. Njegov značaj posebno do izražaja dolazi danas. Kapitalizam da bi odbranio svoje pozicije, baš kao i nekada, brani se preko svojih fašističkih sluga. Fašizam ostaje odbrambena pesnica imperijalizma. Domaći izdajnici i sluge okupatora se rehabilitiju. Na ovaj način buržoaska država ostaje dosledna svojim ideološkim precima, jer današnja buržoska Srbija verno služi zapadnom imperijalističkom okupatoru.

 

Uvek je bitno ponoviti da su oslobodioci Jugoslavije bili predvođeni komunistima, da su bili na čelu Narodnooslobodilačkog pokreta, a na međunarodnom planu, Sovjetski Savez igrao glavnu ulogu u slamanju fašizma.

 

Živeo Dan pobede nad fašizmom!

 

Fašizam neće proći!

 

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

 

9. maj 2016.,

 

Beograd

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

KOMUNISTI IZRAZILI SOLIDARNOST SA KUBOM MURAL POVODOM 60 GODINA OSVAJANJA KOSMOSA NKPJ I SKOJ PREDALI PISMO SI ĐINPINGU I KP KINE STOP BUS PLUS MAFIJI NKPJ I SKOJ OBELEŽILI 4. JUL – DAN BORCA

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A