VRUĆA „DOBRODOŠLICA“ ZA NOVOG AMERIČKOG AMBASADORA

antinatousa

Grupa omladinskih aktivista iz redova naše Partije i naše omladinske organizacije SKOJ, prisustvovala je debati o američkoj spoljnoj politici i ulozi SAD u savremenim međunarodnim odnosima, koja se održala u Beogradu, u hotelu Metropol, 11. februara.

Na samom početku, pri uvodnoj reči na ovom skupu, kom je pored ostalih prisustvovao novi američki ambasador u Srbiji Kajl Skot koji je jedva čekao da dođe u Srbiju, kako je izjavio neposredno po imenovanju na ovu funkciju, skojevci su simbolično i jasno poručili šta misle o američkoj spoljnoj politici, američkim vojnim i drugim intervencijama u inostranstvu. Naime, skojevci su uzeli reč u samom uvodu, izašli pred oko 1200 okupljenih u majicama na kojima je pisalo USA OUT (SAD napolje) i NKPJ-SKOJ, i glasno poručili da u Srbiji na ciljeve spoljne politike SAD ne gledamo blagonaklono, kao i da NATO fašisti ovde nisu dobrodošli.

Obezbeđenje skupa je hitro reagovalo, i udaljilo sa skupa skojevce koji se nisu ni na koji način poneli huliganski, preteći ili agresivno. Tako se ponelo obezbeđenje koje je našim mladim drugovima uvrtalo ruke, pretilo da će im smrskati lica i slično. Skojevci su predati policiji koja je čekala ispred hotela, i posle dužeg zadržavanja na ulici, privedeni su u stanicu policije. NKPJ i SKOJ oštro protestvuju protiv ovako brutalnih mera preduzetih protiv mladih ljudi koji su prisustvovali otvorenom skupu na kom nikog i ničim nisu ugrozili, niti se poneli huliganski. O daljem ishodu postupka protiv naših aktivista obavestićemo javnost naknadno.

Važno je napomenuti da je ovaj skup koji je otvorio bivši ministar inostranih poslova Srbije, i bivši istaknuti funkcioner DS-a, Vuk Jeremić, ugostio pored novog američkog ambasadora i američkog politikologa Džozefa Naja, Džejmsa Stavridisa, dekana američke elitne “Flečer” škole, predsednika vašingtonskog Centra za nove američke studije Ričarda Fontejna i bivšeg poljskog šefa diplomatije i ministra odbrane Radoslava Sikorskog. Svi spomenuti su žestoki zagovornici agresivne zapadne imperijalističke politike,u prvom redu američke.

Takođe, da napomenemo da su SAD i NATO 1999. godine počinili stravične ratne zločine nad našom zemljom i našim narodom, da su uzrokovali materijalnu štetu od 100 milijardi dolara, da su se pritom koristili Ženevskom konvencijom zabranjenim oružjem poput bombi sa osiromašenim uranijumom, kao i kasetnim bombama. Odgovorni su i za političku i ekonomsku okupaciju i otuđenje Kosmeta, južne srpske pokrajine iz okrilja Srbije, kao naravno i za rasparčavanje naše domovine SFR Jugoslavije i izazivanje bratolubilačkih ratova na njenom tlu.

Mladi aktivisti naše Partije demonstrirali su slobodarski duh našeg naroda, naš otpor okupaciji, ugnjetavanju i eksploataciji koju svetski policajac, SAD nameće slobodoljubivim narodima širom sveta.

NATO fašisti, ovde vam nije mesto!

USA OUT!

NATO ubice nikad dobrodošle!

Sekretarijat NKPJ,

Sekretarijat SKOJ-a,

11.02.2015.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

1. MAJ – NAŠ PRAZNIK, NAŠA GORDOST NKPJ I SKOJ PREDALI PROTESNO PISMO DAČIĆU NKPJ PREDALA ZAHTEV VUČIĆU ZA PODIZANJE BISTE SI ĐINPINGU INICIJATIVА ZA POSTAVLJANJE BISTE SI ĐINPINGU U BEOGRADU NKPJ-SKOJ U RADNOJ POSETI AMBASADI KUBE

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A